Torres lanceert 40e vintage Mas La Plana

Wijnhuis TorresEind jaren ’70 stond de wijnwereld op zijn kop en werd de naam Torres ineens wereldberoemd.  Tijdens de Olympiade du Vin van Gault Millau in Parijs liet de Mas La Plana 1970 van het Spaanse wijnhuis Torres alle beroemde Bordeauxwijnen achter zich in een “blinde proeverij”. Met deze cabernet sauvignon heeft Miguel Torres sindsdien zijn naam gevestigd en het Parijse succes was de grondslag voor de internationalisering van het Spaanse wijnhuis.

Torres Mas La Plana 2010, afkomstig uit de Penedès, de bij Barcelona gesitueerde regio waar de familie Torres haar wijnbedrijf in 1870 begon, is één van de meest exclusieve wijnen van het huis en viert sinds de eerste jaargang in 1970 dit jaar zijn 40-jarig bestaan. De wijn wordt 18 maanden gelagerd in de beste nieuwe eiken vaten uit Nevers. De wijn met aroma’s van zwarte bessen, zoethout en toffee, heeft een dieprode kleur, een volle smaak met zachte tannine. In de afdronk ontplooien zich tonen van vanille, cacao en truffel. De Torres wijn, die zich meet met beroemde namen in het Bordeauxwijnen segment, gaat zeer goed samen met vleesschotels en wildgerechten en is verkrijgbaar voor de prijs van €48,50.

Torres mas planaHet aanplanten van de cabernet sauvignon voor de Mas la Plana in  Penedès, waar destijds bijna alleen Spaanse inheemse druiven waren aangeplant, was erg vooruitstrevend. Nog altijd wordt er bij Torres voortdurend geëxperimenteerd, variërend van het opsporen van oude, bijna verdwenen Catalaanse druivensoorten tot het ontwikkelen van nieuwe gisten voor witte wijn en een methode om de kwaliteit van eikenhouten vaten te controleren.

Ecologisch is Torres ook zeer actief. De helft van het in de kelders gebruikte water wordt gerecycled en van het (snoei)afval wordt compost gemaakt.

– persbericht –

Wijnhuis Torres

Het Spaanse wijnhuis Torres is misschien wel het beroemdste en meest invloedrijke wijnhuis ter wereld. En ook nog het meest milieuvriendelijke.

Niet ver van Barcelona ligt het wijngebied Penedès. Hier komt die typische Spaanse wijn vandaan met bekende namen als Viña Sol, Gran Viña Sol, Sangre de ToroCoronas en nog veel meer.

Wijnhuis Torrs logoHet familiebedrijf wordt geleid door Miguel A. Torres, de vierde generatie. Miguel Torres is meermalen uitgeroepen tot één van ‘s werelds beste en invloedrijkste wijnmakers. Hij heeft de traditionele manier van wijn maken weten te moderniseren.  Zijn motto is: “De beste wijn maken, die je kán maken”. En het uitgangspunt was dit te doen met respect voor de natuur en de omgeving. Hij experimenteerde met internationale druivenrassen in Spanje en zocht bijna verdwenen lokale druivenrassen op om deze opnieuw op te kweken. Inmiddels is Torres uitgegroeid tot een internationaal wijnhuis met wijngaarden in verschillende delen van Spanje, in Chili, Californië en zelfs in China.

PRIMUM FAMILIAE VINI

Torres is lid van de PFV (Primum Familiae Vini), een vereniging van 11 wijn families die behoren tot de meest prestigieuze wijnproducenten van hun regio. Lidmaatschap is op uitnodiging. Torres is sinds de oprichting in 1991 lid van de vereniging, welke bestaat uit onder meer de families Vega Sicilia, Egon Müller, Symington, Pol Roger, Perrin, Joseph Drouhin, Tenuta San Guido, Hugel, Antinori en Mouton Rothschild.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.