Topwijnen bij Lidl tijdens het Wijnfestijn!

Afbeeldingsresultaat voor supermarkt wijn, lidl wijnen, supermarktWe kennen ze natuurlijk allemaal de welbekende supermarkt wijnen. Sommigen zweren erbij en sommigen blijven altijd kritisch. Daar kunnen we natuurlijk uren over debatteren en kletsen. Voorop staat dat ook de supermarkten steeds bewuster worden van kwaliteit en zo nu en dan een bijzonder assortiment samenstellen voor de wat meer ontwikkelde wijndrinker. Leuk toch? Het blijft natuurlijk pure handigheid om tijdens het boodschappen doen snel een flesje mee te nemen. Het scheelt tijd, want je hoeft niet naar een wijnwinkel. En ook online bestellen vindt niet iedereen handig. We hebben graag een product nog in onze handen. Dus het is dan toch een uitkomst voor de liefhebber om zo nu en dan ook een bijzondere fles op de kop de tikken bij de supermarkt. Laten wij nu toevallig kennis hebben gemaakt met drie wijnen van de Lidl die speciaal deze maand op het menu staan tijdens het Wijnfestijn. Het klinkt al meteen feestelijk toch?

Het Wijnfestijn van de Lidl

Het is geen onbekend fenomeen om tijdens een bepaalde periode in het jaar een aantal wijnen goedkoop aan te bieden. Dit gebeurd in veel winkels. De Lidl biedt zelfs wijnen aan die normaal gesproken niet in het assortiment zitten. Daar moet je dus wat sneller bij zijn, want op is op. De Fransen zijn oorspronkelijk op dit idee gekomen en dat was dan natuurlijk om de voorraad weg te werken voordat de nieuwe oogst op gang kwam. Ruimte maken! De wijnen die de Lidl tijdens deze periode aanbiedt zijn geselecteerd door een heuse top sommelier. Je kan wel merken dat er echt werk in gestopt is om hier iets bijzonders van de maken.

Afbeeldingsresultaat voor lidl, lidlWat vonden wij van de wijnen?

Wij hebben drie wijnen thuis geproefd en wat ook noemenswaardig is, is het feit dat we hier ook vier prachtige glazen met #lidlwijn erin gegraveerd bij kregen. Over de marketingcommunicatie is in ieder geval nagedacht. Iedere keer als ik de glazen gebruik zal ik weer even aan de Lidl denken. Slim. We hebben de volgende wijnen geproefd: Pinot Gris uit de Elzas (Grand Cru Steinert, Ernest Wein ’12, €8,99), een Chablis (AOP, ’15, €7,99) en een Bordeaux (Chateau Mancèdre ’12, €12,99).

We trappen af met de Pinot Gris uit de Elzas. Hij was verrassend zoet. Naar mijn mening iets te zoet waarbij de andere aroma’s wat werden weggedrukt. Geen onaangename wijn, dat zeker niet. Ik ben persoonlijk niet zo’n zoet wijndrinker. De volgende wijn die we proeven was de Chablis. We kennen de streek Chablis natuurlijk vanwege de bekende Chardonnays die zich typeren door de mineraliteit vanwege de kalkbodem. Met die insteek ben ik gaan proeven. De Chablis was aangenaam maar niet zo intens en herkenbaar. Dit had ik wel verwacht. Citrus en groene appel waren zeer zeker op te merken. Mooie wijn! En last but not least de Bordeaux. Heerlijk kruidig en tonen van rijp rood fruit. Heerlijk in de neus. Dat moet iets goeds betekenen. Ook de rijping van 15 maanden op Frans eikenhout kan je niet negeren. Heerlijk. Fruitige en kruidige smaak met gebalanceerde tannines. Je kan er wat bij eten heb ik het idee maar het hoeft niet per se. Je smacht er niet naar.

Al  met al super om deze wijnen te proeven en ons te laten verrassen. Doe eens gek en neem eens een kijkje bij de Lidl. Wie weet wordt je hartstikke verrast.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.