Topwijnen bij de Lidl in september

Topwijnen bij de Lidl - Chateau GiscoursWijnprimeur: 50 Grand Crus en andere topwijnen direct uit Frankrijk bij Lidl

Topsommelier Jan-Willem van der Hek nauw betrokken bij twee weken Topwijnen bij de Lidl,  namelijk ‘Grands Vins de France’

Château Giscours, Puligny-Montrachet, Côte Rôtie, Meursault; dit zijn namen die bij alle wijnkenners het hart sneller laat kloppen. Lidl verrast Nederland met dit bijzondere assortiment wijnen van 18 september tot en met 1 oktober. Gedurende twee weken worden er ruim vijftig uitzonderlijk goede Franse wijnen aangeboden buiten het reguliere assortiment. De flessen variëren van zeer betaalbare ontdekkingen tot enkele bekende topnamen, allemaal geproefd en goedgekeurd door Jan-Willem van der Hek, Nederlands Beste Sommelier.

“Direct inkopen en zelf vervoeren”

Tijdens deze tweede, veel uitgebreidere editie van ‘Grands Vins de France’ richt Lidl zich op bestaande- en nieuwe klanten, van wijnkenners tot wijnontdekkers. Christine Braun, woordvoerder van Lidl Nederland, zegt: “Tijdens deze weken worden ruim 50 zeer interessante flessen aangeboden, variërend van ‘heel goed voor een scherpe prijs’ tot exceptioneel, oftewel buitencategorie. De scherpe prijzen zijn tot stand gekomen doordat Lidl de wijnen direct inkoopt, zonder tussenkomst van andere partijen. Dit alles met hulp van onze ervaren collega’s van Lidl Frankrijk. Daarnaast maken wij gebruik van ons eigen internationale distributiesysteem. Dit maakt het proces eenvoudig en efficiënt. Daar profiteert de consument van. Deze wijnactie onderstreept dan ook waar Lidl voor staat: de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.”

Ruim vijftig Franse topwijnen

Vanaf 18 september biedt Lidl Nederland mooie wijnen uit onder andere Bordeaux, Bourgogne, Loire en de Elzas aan voor prijzen van € 3,33 tot € 39,99. Een groot aantal van deze wijnen is verkrijgbaar in alle filialen. Daarnaast is er ook een speciale selectie gemaakt die in 85 grotere filialen verkrijgbaar is, deze zijn te herkennen aan een speciaal label in de sfeervolle brochures. In het assortiment van 2014 bevinden zich wereldberoemde namen als Château Giscours, Les Hauts du Tertre maar ook tophuizen uit Puligny-Montrachet, Meursault, Côte Rôtie en Pouilly-Fumé. De informatie over de wijnen van ‘Grands Vins de France’ is gebundeld in een boekje dat verkrijgbaar is bij Lidl. Hierin zijn de wijnen overzichtelijk ingedeeld per regio en voorzien van een heldere uitleg van Jan-Willem van der Hek. Daarbij wordt er bij iedere wijn in hoofdlijnen verteld hoe deze is gemaakt en bij welk soort gerecht de wijn geschonken kan worden. Van der Hek geeft inmiddels ruim een jaar wijnadvies aan Lidl en is houder van de tweejaarlijkse titel ‘Beste Sommelier van Nederland’.

Primeur

Met de ‘Grands Vins de France’ weken is Lidl de eerste supermarkt die een wijnaanbod met zulke topwijnen op de winkelvloer aanbiedt. Het assortiment bevat topwijnen die je zelden in een supermarkt ziet staan én al helemaal niet tegen deze scherpe prijzen. Hierdoor maakt Lidl het voor een zeer ruime groep wijnliefhebbers toegankelijk om heel bijzondere wijnen te proeven.

– persbericht –

Foto: Ken Case (Wiki)

8 Reacties
    1. Het valt mee Jan. Er zijn er een paar uit 2007 inderdaad, maar het merendeel is uit ’08, en zelfs ’09 en ’10! Maar wel bijna allemaal tweede wijnen, en ook een witte (wat “lagere”) Pessac Leognan voor 12 euro. Toch vind ik ze best de moeite en de prijs waard, mits je het ervoor over hebt natuurlijk.

      Groeten en salut!

  1. Heb gisteren wat ingekocht, als Parker zelfs de wijnen een goede recensie geeft hoef je niet te twijfelen aan de kwaliteit. Zeker geen kwalitatief mindere wijnen. Ik ben blij dat een supermarkt deze actie aandurft!

  2. Mooi initiatief van Lidl. Niet alleen waterwijntje zoals zo vaak overal in de winkels, maar ook het betere segment. Wel kijken naar de jaren uiteraard, maar voor een prijsje tot Euro 10,-kun je nooit echt mis zitten. Echte zware opleggers echter mee eens. Toch gedurfd en ik denk ook een goede stap om betaalbaar en kwalitatief wijn te gaan drinken. Hij kan bovendien ook nog enkele jaren worden opgelegd. Doen dus.
    Op onze gezondheid !

  3. Jumbo zou ook eens een wat hoger segment moeten gaan aanbieden, daar tref je enkel “slobbertjes”.. Lijkt wel of ze hun clientèle van erg onkundig en laag allooi inschalen.. Dus Jumbo : Graag wat mooie iets duurdere Spaanse wijnen, van net onder de 10 euro..!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.