Top Grand Cru wijn uit Den Haag?

Den Haag heeft besloten om te gaan concurreren met de bekende wijnhuizen uit Frankrijk. Naast Oh Oh Cherso, Anouk, Golden Earing, hebben ze nu in Den Haag een echte wijngaard in de stad. Gaat Den Haag ons mooie Holland beroemd maken en hebben we naast kaas, bloemen straks ook wijn? De Haagse stadswijngaard is een geweldig leuk initiatief om midden in Den Haag Nederlandse wijn te produceren om met de bekende Haagse bluf die fransozen de loef af te steken. Wij van wijnbloggers worden daar heel blij van, ook weten we dat Den Haag moet concurreren met Sydney, Londen en nog vele andere steden. Trouwens, Vin de Pays Bas klinkt ook best wel lekker en mis en bouteille au chateau Den Haag nog veel beter!! Niks is mooier om in je eigen stadje een eigen wijngaard te hebben. Prachtig om van dicht bij te zien hoe je nu eigenlijk wijn maakt en wat de wijnboer zoal moet doen voordat dat lekkere goedje in de fles zit. Op zaterdag 28 september opent de wijngaard zijn deuren en Wethouder Henk Koole zal op deze dag de opening verrichten. Aansluitend zal er een groot festijn aan het Hildebrandplein plaatsvinden. Uiteraard met wijn en wijnproeverijen.

StadswijngaardHaagse wijn?

De wijngaard is uniek en hopelijk gaat deze alle wijn drinkende Hagenezen bij elkaar brengen. De bewoners mogen op de wijngaard hun eigen druiven telen, uiteraard onder deskundig advies van Tycho Vermeulen. Gezellig snoeien, oogsten en uiteindelijk je eigen wijn produceren. Helaas zal het wel even duren voordat we de Haagse wijnen kunnen drinken. Uiterlijk 2016 zal er wijn beschikbaar zijn. De helft van de wijngaard is bestemd voor de professionele productie van wijn. De andere helft geeft ruimte ongeveer 30 a 50 vrijwilligers om zelf wijngaardenier te worden, wel onder begeleiding van stadswijngaardenier Tycho Vermeulen. Via crowdfunding op Oneplanetcrowd.nl wil oprichter Tycho Vermeulen mensen enthousiasmeren zelf een wijngaardplekje te kopen en een heuse wijngaardenier te worden. Lekker met je voetjes op de grond, werken met wijnranken.

Gemeentelijke steun voor Wijngaard

Ondanks allerlei bezuinigingen heeft de gemeente dit initiatief van het nieuwe ondernemen met open armen gesteunt. Daarnaast is men nog steeds opzoek naar andere investeerders! Wellicht moeten ze in Den Haag eens bellen met wat chinezen? Grappig is dat naast de wijngaard men in Den Haag ook bezig is om er een Camping naast te zetten. Prima combinatie zou ik zo zeggen! Voor de Camping hoeft men gelukkig maar tot 2014 wachten.

Bron: Dichtbij.nl

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.