Top 5 populairste wijnstreken als vakantiebestemming

Elzas, één van de populairste wijnstreken voor vakantieMenig wijnliefhebber zal tijdens zijn of haar vakantie in Frankrijk, Spanje of Italië genieten van de lokale wijnen, de ogen uitkijken naar de schitterende wijngaarden die je daar volop tegenkomt of een bezoek brengen aan de Franse, Spaanse of Italiaanse wijnboeren waar je vaak wijn kunt proeven en natuurlijk kunt kopen. Maar welke wijnstreken zijn nu populair onder vakantiegangers? Dat wilde Zoover ook graag weten en zocht het uit.

 

Onderzoek populairste wijnstreken als vakantiebestemming

Voor het onderzoek naar de populairste wijnstreken onder vakantiegangers bekeek Zoover beoordelingen van regio’s op hun site. Daarbij keken ze specifiek naar in hoeveel beoordelingen er op een positieve manier over wijn werd gesproken. En daar waar de Bordeaux en de Champagnestreek toch vaak als populairste wijnstreken worden gezien, bleek uit het onderzoek van Zoover juist dat er juist in de beoordelingen over andere regio’s veel meer wordt gesproken over wijn.

Franse wijnstreken populairst

Hoewel de bekendste wijnstreken van Frankrijk niet hoog scoren in het onderzoek, domineert Frankrijk wel in het onderzoek. De nummers 1 en 2 zijn Franse wijnstreken. Zo roemen de bezoekers van Zoover vooral de wijnen die in de wijnstreken Elzas en Bourgondië worden geproduceerd. Na de Franse wijnstreken, is ook Zuid-Afrika populair. De Westelijke Kaap wordt door de bezoekers eveneens genoemd als het gaat om mooie leverancier. Op de vierde plaats in de top 5 van populairste wijnstreken staat de Duitse wijnstreek Rijnland-Palts en de Italiaanse wijnstreek Piëmont sluit de top 5 af.

Top 5 populairste wijnstreken

Land Regio Percentage
1. Frankrijk Elzas 6.7%
2. Frankrijk Bourgondië 5.4%
3. Zuid-Afrika Westelijke Kaap 5.2%
4. Duitsland Rijnland-Palts 3.8%
5. Italië Piëmont 3.2%

 

Bron: Zoover
Foto: Rémi Stosskopf

Deze week nog meer op Wijnbloggers.nl

Metamorfose wijn afdeling AH: Smaak centraal
Een weekend vol met wijnproeverijen
Hoe de vorm van een wijnglas de smaak van wijn beïnvloedt
Top 10 grootste en invloedrijkste wijnhuizen ter wereld
Geen kurkentrekker? Hoe krijg je je wijn dan open?
De 5 geheimen van de wijnen van de Aldi
Leven op een wijngaard in Frankrijk

1 Reactie
  1. De Champagnestreek is mijn favoriet. In het bijzonder de Aube (Zuidelijk gelegen). Fantastische mooie pinot noir Champagnes (Blanc de Noir). Leuke tip: als je naar de Champagnestreek wilt gaan, kijk dan even op http://www.champagne-booking.com . Daar kun je online tours en proeverijen boeken van kleine tot grote Champagnehuizen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.