Top 5 best gelezen wijn artikelen mei 2013

meest gelezen wijn artikelenNa een meimaand die geen enkele zomerse dag had, koel, somber en nat was, is de maand juni aangebroken en het kan niet anders dat na de koudste lente van de afgelopen 40 jaar, de lente nu toch echt gaat beginnen en we de zomer gaan verwelkomen. Gelukkig hadden we op Wijnbloggers deze maand een heleboel zonnige artikelen….

Top 5 best gelezen wijn artikelen April 2013

Naast onze Rode Wijn Top 20Witte Wijn Top 10Rosé Top 10 en onze Champagne Top 5, die erg goed gelezen worden, hebben we in de lentemaand maart nog 6 andere artikelen die ontzettend goed gelezen zijn. Je leest het goed, 6 artikelen in de top 5 van deze maand. Twee artikelen zijn namelijk evenveel gelezen 🙂

top 5 wijn artikelen mei 2013 - Wijndomein Le Logis du PrieureWijndomein Le Logis du Prieuré, ambachtelijk sinds 1850 door Jan Talens

Het afgelopen weekend heb ik samen met mijn vrouw Yolande enkele wijndomeinen en wijnboeren bezocht in deAnjou wijnstreek om hun nieuw gebottelde wijnen te proeven. Dan hebben we het voornamelijk over de wijnjaren 2012 voor de lichtere wijnen, en 2011 voor de complexere wijnen.

De eerste wijnboer die wij hebben bezocht is het wijndomein “Le Logis du Prieuré”, gelegen in Concourson-sur-Layon (in de buurt van Angers), in het uiterste zuiden van de appellation Coteaux du Layon.

Le Logis du Prieuré is een familie bedrijf, opgericht in 1850. Men produceert hier meerdere wijnen: fruitige rode wijnen, droge en zoete witte en rosé wijnen en ook twee mousserende Saumur wijnen.

Lees verder...

top 5 wijn artikelen flessen wijn die worden geveild op 3 mei bij Sylvie'sWijn Scheepswrak ’t Vliegend Hert uit 1735 geveild door Redactie

Gisteren kwamen ze onder de hamer bij het Antwerpse wijnveilinghuis Sylvie’s de zes flessen wijn die afkomstig zijn van het wrak van het achttiende-eeuws zeilschip (Oost- Indievaarder) ‘t Vliegend Hert. De flessen wijn dateren waarschijnlijk uit 1735. We hebben nog niet kunnen uitvinden of de wijnen daadwerkelijk allemaal zijn verkocht, maar dat proberen we nog te achterhalen.

(Voor meer nieuws over de veiling van de flessen wijn uit het scheepswrak “t Vliegend Hert: Wijn ‘t Vliegend Hert brengt bijna 10.000 euro op)

Lees verder

Top 5 wijn artikelen april 2013 Rode wijn Lopez Cristobal Bagus -Bodegas

Bodegas Lopez Christobal

In 1994 kreeg James Lopez de mogelijkheid zijn droom te verwezenlijken om een eigen wijnmakerij te creëren. Zijn vader kwam in 1930 terecht in het gebied Ribera del Duero van Santandar waar hij een boerderij begon. In 1980 ontstond de oorspronkelijke benaming van Ribera del Duero. Hij kreeg contact met de wijnwereld van dat gebied. In eerste instantie verkocht hij druiven aan andere wijnmakers, maar vond het tijd om een eigen felbegeerde wijn te gaan maken. Zo is de Bodegas Lopez Cristobal ontstaan (Lopez van James en Cristobal van zijn vrouw Lola). Hun zoon Gallus, heeft een cruciale steun gegeven aan het persoonlijke karakter van de wijnen.

Het familiebedrijf is gelegen in een unieke omgeving tussen de wijngaarden. Door de opstelling van de gebouwen geeft het een bijzondere uitstraling en schoonheid van het gebied.

Lees verder...

top 5 wijn artikelen mei 2013 = wijn en asperges - een proeverij

Asperges, welke wijn drink je daar nu bij? door Redactie

Een groot voordeel van het wonen in het midden van het land is dat je groenten en fruit gewoon bij de boer kunt halen. En gisteravond toen ik richting Nijmegen reed, zag ik de verschillende borden langs de weg al weer staan: Asperges te koop!

Natuurlijk het seizoen is begonnen. Heerlijk! Dit weekend zullen er dan ook weer asperges, gekocht bij de boer, op het menu staan. De asperges zijn laat dit jaar. Vaak eten wij asperges met Pasen, dit jaar niet. Of was Pasen gewoon erg vroeg? Nee, de asperges zijn gewoon laat dit jaar. Door het koude voorjaar zijn de asperges zo’n 2 a 3 weken later dan normaal en zullen we dus korter van de asperges kunnen genieten, want het seizoen duurt traditioneel tot Sint Jan (24 juni).

Lees verder

top 5 wijn artikelen mei 2o13 altijd tijd voor champagneChampagne, wanneer wel en niet? door Martijn Berkhout

Niet: nooit! Altijd dus…

Wel: tja, voor elk moment een passende champagne, lekker diplomatiek voor mij als champagne handelaar, maar erg ver kom je er niet mee als consument.

Mijn advies zal altijd zijn: Koop uw champagne bij een gespecialiseerde wijnhandelaar, vakslijter. Deze zal u ongetwijfeld voorzien van goed advies, de juiste vragen stellen en ervoor zorgen dat u met de best mogelijke champagne voor uw gelegenheid de deur uitloopt. Hoeveel gasten, welk moment van de dag, begeleidende hapjes, gerechten enzovoorts zijn elementen waaraan u moet denken om tot een goede keuze te komen.

Stel dezelfde vragen ook eens aan de sommelier in het restaurant waar u eet.

Lees verder…

top 5 wijn artikelen mei 2013 - wijn app 3

 

30 wijn apps voor de wijnliefhebber (1) door Redactie

De afgelopen weken hebben we al vele wijn apps onder de loep genomen en getest en er zullen er ook nog veel meer bij gaan komen, maar na dertig wijn apps getest te hebben, vonden we het wel eens tijd voor een kort overzicht van de geteste wijn apps. De komende weken zullen we hier in drie delen op de Wijn app Maandag een kort overzicht geven met een korte omschrijving van deze wijn apps. Vandaag dus deel 1!

Lees verder

 Volgende maand vind je natuurlijk hier de Top 5 van de best gelezen wijn artikelen van de maand Juni!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.