Top 10 wijnhuizen op Facebook in een infographic

FacebookUit cijfers van eind januari blijkt dat Facebook 1,06 miljard gebruikers heeft. Van die 1,06 miljard gebruikers zijn er 680 miljoen dagelijks op Facebook te vinden. In december 2012 oversteeg het mobiele gebruik van Facebook voor het eerst het gebruik van Facebook op de pc of laptop.

Facebook is groot en je vindt er vele grote en beroemde merken. Dat maakte mij nieuwsgierig naar de aanwezigheid van grote wijnhuizen, zoals Veuve Clicquot, of chateaus, Latour of d’ Yquem, op Facebook én of ze nu veel Facebook-vriendjes hebben. En zoals over zoveel zaken, is er op het wereldwijde web genoeg informatie te vinden. Ik vond dan ook deze infographic met daarin de top 10 Franse wijnhuizen op Facebook. De infographic dateert van mei 2012 dus het cijfermateriaal is niet het nieuwste van nieuwste, maar desondanks niet minder leuk.

Infographic Top 10 wijnhuizen op Facebook

Facebook - top 10 wijnhuizen

Wijnhuizen op Facebook

Ongetwijfeld zullen er nog veel meer wijnhuizen en chateaus op Facebook te vinden te zijn, maar het zoeken is nog wel even een klusje en een tijdrovend werkje. Om je wat tijd en gezoek te besparen, hebben wij in ieder geval de pagina’s van de wijnhuizen en chateaus opgezocht (en even ‘geliked’ als we dat nog niet gedaan hadden). Het valt me op dat een aantal wijnhuizen echt werk maakt van hun pagina’s en zorgen voor regelmatige updates op de pagina. Nieuws, foto’s, verslagen van evenementen en bijeenkomsten. Leuk om te zien en zeker de meeste foto’s zijn geweldig. Ook valt het me op dat het vooral champagnehuizen zijn die in deze Top 10 aanwezig zijn.

Pagina’s Top 10 wijnhuizen

We hebben de pagina’s van de wijnhuizen en chateaus in deze top 10 dus op een rijtje gezet. Klik op de link en  je komt op de pagina van het wijnhuis op Facebook.

Champagne Louis Roederer
Moët & Chandon
Tarlant
Taittinger
Veuve Clicquot
Chateau d’Yquem
Romanée Conti
Louis Latour
Gruaud Larose
Pommery

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.