Top 10 wijn vakantie bestemmingen in een infographic

top 10 wijn vakantie bestemmingTripAdvisor heeft een infographic gemaakt van hun Top 10 wijn vakantie bestemmingen. In de infographic zie je de top 10 wijn vakantie bestemmingen van Europa, de Verenigde Staten en de top 10 van wijn vakantie bestemmingen in het gebied rond de Stille Zuidzee. TripAdvisor is een internationale website waarop leden beoordelingen en foto’s kunnen toevoegen over een accommodatie, restaurant of bezienswaardigheid.  Momenteel staan er al meer dan 75 miljoen beoordelingen online volgens de laatste cijfers van 25 januari 2013.

Jaarlijks verschijnen er ook de Travelers Choice Awards voor de best beoordeelde hotels, wereldwijd en heeft TripAdvisor verschillende top 10’s samengesteld. Zo is er een top 10 van beste bestemmingen in Duitsland, Thailand, Nederland, maar ook een top 10 van de beste stranden, de smerigste hotels en top 10 van de beste wijnbestemmingen. De top 10’s worden allemaal samengesteld aan de hand van recensies die de bezoekers van TripAdvisor achterlaten.

Top 10 van wijn vakantie bestemmingen

De top 10 van wijn vakantie bestemmingen is dus ook samengesteld aan de hand van de recensies die bezoekers achterlaten op de site. Ook voor deze categorie deelt TripAdvisor een Award uit. In 2012 werd deze Award toegekend aan Toscane. Toscane werd door de bezoekers gezien als de favoriete wijn vakantie bestemming om naar toe te gaan, gevolg door Sonoma County in de Verenigde Staten op twee, Greater Newcastle in Australië op de derde plaats en Stellenbosch, Zuid-Afrika op nummer 4.

In de onderstaande infographics zie je de top 10 wijn vakantiebestemmingen van Europa, de Verenigde Staten en de top 10 van wijn vakantiebestemmingen in het gebied rond de Stille Zuidzee. En kijkend naar de infographic van deze verschillende top 10’s van wijn vakantie bestemmingen, is Frankrijk toch nog steeds wijnland nummer 1 als we denken aan een vakantie in een wijnland en mis ik toch wel een aantal gebieden, zoals bijvoorbeeld La Rioja, La Mancha, Loire-vallei en zo kan ik nog wel even verder gaan. Het is natuurlijk een top 10, maar dan nog….

Welke wijn vakantie bestemmingen mis jij? Wat is jouw favoriete wijn vakantie bestemming?

Infographic: Top 10 Wijn vakantie bestemmingen

top 10 wijn vakantie bestemmingen

Andere leuke infographics over wijn:
Wijn maken in 22 stappen
Wijn combineren met de Aziatische keuken (infographic)
Is wijn nu goed voor je of niet? 
Top 10 wijnhuizen op Facebook in een infographic
Infographic 12 tips om je fles te recyclen
Volgende halte Pouilly Fuissé
Geschiedenis van Zuid-Afrika
Hoe rode wijn gemaakt wordt
Wine and cheese in een infographic

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.