Tips voor bezoekers van ProWein 2015

Tips voor bezoekers van ProWein 2015

Van 15 tot en met 17 maart 2015 vindt in Düsseldorf ProWein 2015 plaats. Zo’n 4.800 exposanten uit 50 landen zullen zich aan de verwachte 45.000 vakbezoekers vanuit alle continenten presenteren. Met zulke grote getale aan mensen, die naar deze internationale wijnbeurs komen, heeft de organisatie van ProWein een aantal tips voor de bezoekers van ProWein op een rijtje gezet.

5 top-tips voor ProWein-bezoekers

Reis en verblijf

Düsseldorf Marketing & Tourismus (DMT) is de officiële servicepartner van Messe Düsseldorf  en adviseert en ondersteunt beursbezoekers op het gebied van reis en verblijf. DMT boekt hotels en pensions met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Aantrekkelijke hotelaanbiedingen kunnen direct op http://business-duesseldorf-tourismus.de/messe/prowein/ worden geboekt. Voor individuele pakketten op maat is het aan te raden om telefonisch een persoonlijk advies te vragen: +49 (0)211/17 202 839. Op www.nshiseed kunnen bezoekers terecht voor gunstige treintickets voor de hogesnelheidstrein ICE (tijdig reserveren op www.nshispeed.nl). Daar er tijdens ProWein ook andere beurzen in Düsseldorf plaatsvinden, is het raadzaam zeer tijdig te reserveren.

MyOrganizer

In het algemeen geldt dat wie de veelzijdige mogelijkheden op www.prowein.de benut, meer uit zijn beursbezoek zal kunnen halen. Het internetportaal van ProWein biedt alle details rondom de beurs en haar exposanten, evenementen en speciale tentoonstellingen. Met nieuws en achtergrondartikelen over de wijnmarkt completeert het ‘ProWein-Magazin’ het online-aanbod. Het belangrijkste voor een doelgerichte voorbereiding, is de altijd actuele exposantendatabank (te vinden onder het tabblad ‘Aussteller & Produkte’) en de daarmee verbonden MyOrganizer-functie, waarmee een geheel individueel bezoekschema kan worden opgesteld. De databank bevat contactgegevens en productgroepen van alle exposanten. Vaak zijn ook aanvullende gegevens over de onderneming en over de op de beurs verwachte noviteiten te vinden, daar de exposanten hun presentatie in de databank zelf vorm kunnen geven. De databank kan met het oog op de individuele voorbereiding van een bezoek met verschillende zoekmogelijkheden worden gefilterd, bijvoorbeeld op basis van een speciaal begrip, op firmanaam, productcategorie of op land. Geregistreerde gebruikers kunnen het zoekresultaat vervolgens heel eenvoudig door middel van MyOrganizer als persoonlijke favorietenlijst opslaan. Vanzelfsprekend kunnen op ieder ogenblik exposanten aan de lijst worden toegevoegd of verwijderd. De standlocatie van de geselecteerde exposanten wordt hal voor hal in de interactieve hallenplattegrond getoond. Het is zelfs mogelijk om een voorstel van de meest efficiënte route door de hallen te krijgen. Een ander voordeel is dat er ook voor de meer dan 300 proeverijen en seminars tijdens ProWein een eigen databank is. Ook hierin kunnen gekozen programma onderdelen met de MyOrganizer-functie worden opgeslagen.

Matchmaking / samenwerkingsplatform

Sinds ProWein 2013 is op de website van ProWein een samenwerkingsplatform ingericht. Bezoekers en exposanten kunnen hun vraag en aanbod – bijvoorbeeld het zoeken naar een nieuwe samenwerkingspartner – online plaatsen en inzien. Op deze manier kunnen exposanten al voor aanvang van het evenement contact met potentiële nieuwe klanten opnemen en tijdens de beurs het contact verdiepen.

ProWein-app

Gebruikers van smartphones kunnen in de AppStore van Apple of op GooglePlay de gratis ProWein-app (verkrijgbaar in het Duits en in het Engels) downloaden. Naast basisinformatie voor de beurs bevat de app ook alle informatie van de exposanten- en evenementendatabank. En vanzelfsprekend kan na inloggen alle informatie die in MyOrganizer is opgeslagen, ook mobiel worden gebruikt. Dat maakt de ProWein-app tot een praktisch navigatiemiddel voor op het beursterrein.

Meer informatie over ProWein 2015

Meer informatie over ProWein 2015 vind je op de website ProWein en ook via de verschillende social media kun je op de hoogte blijven van nieuws omtrent ProWein 2015. ProWein is te vinden op:

Facebook: www.facebook.com/ProWein.tradefair
Twitter: https://twitter.com/ProWein

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.