Tinto Pesquera 2009 Crianza (Ribera del Duero) is de verassing van vandaag

Tinto Pesquera 2009 Crianza - omgevingDeze Tinto Pesquera 2009 Crianza(Ribera del Duero) is de verassing van vandaag.  Wij van Wijnbloggers zijn in Barcelona gek op deze wijn geworden. Deze Tinto Pesquera 2009 Crianza (Ribera del Duero) is een hele mooie crianza met subtiele hout- en vanilletonen en donkerrood fruit, en dat voor maar € 25 in het restaurant. Wij hebben hem geproefd tijdens de lunch in een Tapasbar en het is met recht een juweeltje. Lekker met Ham de Iberica, Olijven en andere fijne vleesgerechten. Heerlijk al dat lekkers, om je vingers bij op te eten en de hele fles tot op de bodem leeg te drinken. Wij van Wijnbloggers hebben het er van genomen en dat mag best hoor!

De Wijnmaker Alejandro Fernández is een van de bekendste Spaanse wijnmakers met als thuisbasis Pesquera, een klein dorp met zo’n duizend inwoners aan  de noordoever van de Duero. Alejandro heeft een ongeveer 200 hectare grote en prachtige wijngaard. Net als zo vaak heeft de familie Fernandez een rijke traditie en ervaring in het wijnmaken.  Al in 1972 maakte Alejandro zijn eerste wijn de Tinto Pesquera genaamd. De druiven die hij gebruikt voor deze wijn zijn een regionale variant van de bekende tempranillo; de Tinto del País. De Pesquera krijgt een lange gisting (ruim 20 dagen) op schillen van de druif waardoor er veel kleur en smaak wordt onttrokken. Daarna volgt een rijping op Amerikaans eiken van 18 maanden en daarna nog 6 maanden op de fles.Verder is het bijzonder dat de wijngaard op ongeveer 1000 meter boven zeeniveau ligt.

Tinto Pesquera 2009 Crianza

Wat Proeven we?

De wijn eerst maar even laten dansen in het glas. Ach, eigenlijk niet nodig; je ziet het meteen. De Tinto Pesquera 2009 Crianza heeft een mooie donkere rode kleur. Tijd om het vocht eens in te nemen. De Pesquera is zacht in aanzet en daarna krachtig. De wijn geeft een volle en lekkere smaak waarin fruit als zwarte bramen en zwarte kersen, vanille, hout en kruiden te herkennen zijn. Mooi in balans en zeer smaakvol.

Wat is de conclusie mbt Tinto Pesquera 2009 Crianza

Ja, sorry ook deze wijn vinden wij echt de moeite waard. We gaan overleggen want ik denk dat deze in onze Top 20 komt. Ons verblijf in Spanje heeft weer een heleboel verrassingen opgeleverd en zo zie je maar dat het echt beter is om naar een mooi wijnland te gaan en daar op zoek te gaan naar lekkere flesjes. Uiteraard danken we de mensen die ons ter plekke met het gebruik van handen en voeten hebben geadviseerd bij onze keuzes.

Waar kopen we Tinto Pesquera 2009 Crianza

Spaanse wijnen, 19,94 euro 

Meer lezen van Ron Jansen? Ron schreef ook:

Rode Wijn Rioja Luis Canas van onze Spaanse “Ome Luis”
Rode Wijn Vina Salceda Rioja Crianza 2008
Rode Wijn Gere Attila Kopár 2004 uit Hongarije
Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2009 Acinatico
Witte Wijn Cabernet Blanc Trocken 2010 – Anselmann

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.