The Taste of Amsterdam

taste of amsterdam

Een van de leukste evenementen van Amsterdam. Een van de, want er zijn er ontelbaar veel en allemaal hebben ze wel iets speciaals. Dit evenement kenmerkt zich door talloze culinaire versnaperingen en heerlijke dranken. Zo ook wijn, dus vandaar de relevantie! Ik ben vorig jaar van de partij geweest en ben dit jaar ook zeker van plan om weer een kijkje te nemen in de heerlijke wereld van eten en drinken. De ligging is perfect en als dan ook nog het zonnetje op je gezicht schijnt kan je dag echt niet meer stuk. Aldus, Taste of Amsterdam. Voor meer informatie lees het artikel eens rustig door.

WAT IS TASTE OF AMSTERDAM?

Stel je eens voor: ‘Foodie heaven’, daar waar door de beste Nederlandse en internationale chef-koks verrukkelijk gekookt wordt; waar de beste restaurants uit Amsterdam en omgeving zichzelf presenteren met de meest uiteenlopende signature dishes van de chefs; waar je inspiratie kunt opdoen op het gebied van eten, drinken en gerelateerde producten; waar je door de chefs aan de hand wordt meegenomen, zelf uitzinnige gerechten kunt klaarmaken en waar je op de klanken van jazz en soul geniet van heerlijke drankjes in een prachtige setting in het Amstelpark, midden in de bruisende stad. Welkom op Taste of Amsterdam!

Taste is dit jaar geopend van:
Donderdag 4 juni 17:00 – 23:00
Vrijdag 5 juni 16:00 – 23:00
Zaterdag 6 juni 12:00 – 23:00
Zondag 7 juni 12:00 – 21:00

Om van Taste of Amsterdam te kunnen genieten heb je een kaartje nodig. Kaarten voor Taste worden zowel in de voorverkoop verkocht als aan de deur tijdens het evenement. Een kaartje voor Taste koop je voor €12,00 (inclusief boekingskosten) en voor kinderen t/m 16 jaar is er gratis toegang! Je kunt met de toegangskaarten zelf bepalen op welke dag je het evenement bezoekt. Een kaartje is geldig voor 1 van de 4 dagen van 4 tot en met 7 juni 2015 en je mag zelf kiezen welke dag je komt. En weet je wat nu het leuke is? Deelname aan de theaters en de kookschool zit bij de prijs van een toegangskaartje inbegrepen!

De kaartverkoop is op 2 maart om 09:00 van start gegaan, houd onze Facebook en Twitter goed in de gaten!
Een kaartje is geldig voor 1 van de 4 dagen van 4 tot en met 7 juni 2015 en je mag zelf kiezen welke dag je komt.
Bekijk hier de officiële after movie van Taste of Amsterdam 2014 om alvast in de culinaire sfeer te komen

Top restaurants uit Amsterdam & omgeving

Tijdens Taste kan je op één dag/avond genieten van een selectie van top restaurants uit Amsterdam en omgeving. Deze restaurants en chefs laten jou een culinaire smaaksensatie beleven door je een selectie voor te schotelen van hun geroemde signature dishes. De gerechten die de restaurants serveren zijn een verkleinde versie van de gerechten die zij dagelijks in het restaurant klaarmaken waardoor je de gelegenheid krijgt om  zoveel mogelijk te proeven. Een gerecht bij de restaurants op Taste kost gemiddeld tussen € 5,00 en € 7,50 en betaal je met Florijnen, de betaaleenheid op Taste.

AEG Taste Theater
In het  AEG Taste Theater kun je iedere dag chefs uit Nederland en het buitenland zien optreden. In sessies van 30 minuten leer je meer over de gerechten van jouw favoriete chef of restaurant zodat je dit thuis ook kunt proberen. En natuurlijk laten de chefs je een hapje proeven. Maar wat dacht je van een heuse Ready-Steady-Cook sessie tussen twee rivalen? Aan jou de keuze om de winnaar te kiezen! Natuurlijk stellen wij de chefs op de proef en is het altijd erg spannend om te zien wat de chefs bereiden met de ingrediënten uit een door ons samengestelde Mysterybox.

Het Castel Wijnplein
Heb je zin in een goed glas wijn? Dan moet je zeker een kijkje nemen op het Castel Wijnplein. Leer kijken, ruiken en proeven onder leiding van top sommeliers van Castel. Zo kan ook jij na een sessie hier een mooie wijn uitkiezen bij jouw zelfgemaakte gerecht en wordt het begrip cocktail naar een nieuw level getild. Proost!

Academy for Masterchefs
In de Academy for Masterchefs is het tijd om zelf de AEG keuken in te duiken en onder leiding van jouw favoriete Masterchef 2014 en 2015 kandidaten een heerlijk gerecht klaar te maken vanuit de Masterchef Mysterybox! Dit is je kans om met professionele AEG apparatuur aan de slag te gaan samen met je Taste vrienden, familie of collega’s. Je krijgt professionele uitleg van de Masterchefs en na 45 minuten heb je een gerecht op tafel getoverd waar je lekker van kunt genieten. En natuurlijk kun je deze kennis na Taste ook thuis eens gaan toepassen. Je kunt je inchrijven voor een van sessies als je op Taste bent bij de Academy for Masterchefs.

Exposanten van Taste
Op Taste of Amsterdam vind je wel meer dan 100 verschillende merken, en deelnemers. De een groter dan de ander, maar in ieder geval voor iedereen wat wils. Ga lekker proeven, kletsen met de producenten of volg een leerzame masterclass of workshop. Natuurlijk ga je naar huis met een goed gevulde tas vol bijzondere en lekkere dingen voor thuis en een dosis inspiratie! Alle deelnemende partijen van dit jaar vind je hier. 

Taste of Kids
Zaterdag en zondag zijn bij uitstek leuke dagen om samen met kinderen het evenement te bezoeken. Voor onze jongste bezoekers hebben wij namelijk genoeg te doen bij Taste of Kids. Gedurende de middagen van de weekendsessies zijn kinderen van harte welkom en kunnen ze bovendien ook nog een hoop leren. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene!

Meer informatie? Klik dan hier

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.