Italiaans landgoed Tenuta di Argiano verkocht

Tenuta di Argiano Het Italiaanse landgoed Tenuta di Argiano, gelegen nabij Montalcino en één van de grootste producenten van Brunello, is verkocht aan een groep internationale investeerders. Eigenaresse Gravin Noemi Marone Cinzano heeft de verkoop van haar (controlerend) belang in het landgoed aangekondigd. Ook kondigde zij aan dat er geen wijzigingen in het bestaande management zullen plaatsvinden.

Tenuta di Argiano

Het landgoed Tenuta di Argiano is gelegen op de top van een mooie heuvel ten zuidwesten van Montalcino. De prachtige Villa die op het landgoed staat werd in 1570 gebouwd in de Renaissance-tijd door de Peccis, een adellijke familie uit Siena.

Het landgoed bleef enkele decennia in handen van de Pecci-familie, om vervolgens in handen te komen van de graven van Pieri, die het op hun beurt nalieten aan de markies van Ballanti Merli en de hertogin van Caetani. In 1992 werd het landgoed (20 hectare) overgenomen door de gravin Noemi Marone Cinzano. Dit, net nadat de familie hun Vermouth-bedrijf verkocht hadden aan International Distillers & Vintners (IDV), een Brits dranken conglomeraat.

Het landgoed Tenuta di Argiano bestaat vandaag de dag uit meer dan 50 hectare grond en is vooral aangeplant met Sangiovese (‘Brunello’). 5 hectare van het totaal is aangeplant met oudste wijnstokken die er in Montalcino te vinden zijn.

Bodega Noemía de Patagonia

Naast het landgoed Tenuta di Argiano bezit de gravin ook nog de Bodega Noemía de Patagonia. Deze bodega is 13 hectare groot, is voornamelijk aangeplant met de Malbec-druif en heeft 2 kleine wijngaarden in Argentinië, in de Río Negro-vallei. Deze bodega is in 2002 door de gravin gestart. Deze bodega maakt echter geen onderdeel uit van de verkoop!

Emotionele en moeilijke beslissing

Gravin Cinzano, die twee kinderen heeft van in de twintig, zei tegen Decanter.com dat de verkoop van Argiano  ‘een emotioneel een moeilijke beslissing was, maar wel een juiste beslissing  voor mijn familie en voor mij persoonlijk. Het betekent dat ik met pensioen kan en me kan gaan concentreren op Bodega Noemía. De nieuwe eigenaren van Argiano’s hebben een passie voor wijn en zullen enthousiast verder gaan met het ontwikkelen van mijn landgoed.”

Bron: Decanter

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.