Taittinger Comtes de Champagne 2006 Exclusive Tasting (Deel 2)

Prix Taittinger 4 (1)

Goedemorgen allemaal! Laten we de dag goed beginnen met een mooi verhaal over mijn ervaringen bij de exclusieve Taittinger Comtes de Champagne 2006 tasting. O wat was het een heerlijke avond. Gisteren lazen jullie deel 1 al, zo niet HO STOP SPOILER ALERT. Eerst even deel 1 checken natuurlijk.

Mr. Pierre-Emmanuel Taittinger & Mikael Falkman, Taittinger ambassadeur

Onder leiding van mister champagne himself: Pierre-Emmanuel Taittinger en Mikael Falkman de ambasadeur van Taittinger werden we eerst goed geinformeerd over de achtergrond, missie, visie en de doelen van Taittinger. Het was een interactieve sessie, we mochten alles vragen wat we wilde.pierre Ik ben zelf niet echt een vraagstellend type. Niet omdat ik niet durf maar ik luister liever en hoop dan dat iemand anders een hele goede vraag stelt waar ik dan weer wat van leer. Dat was gelukkig ook het geval. De technische kant van champagne is een kant waar ik niet veel van weet. Ik weet wel veel van gezelligheid en dat was precies waar Pierre-Emmanuel Taittinger heen wilde met zijn verhaal.
Champagne is een gelegenheidsdrankje, je drinkt het om iets te vieren. We moeten meer stilstaan bij mooie momenten en het leven meer vieren! Onder het het genot van een glas Taittinger dat dan weer wel. Hij zei zelf en ik citeer: ‘Not only the wine but the magic’. Mooi toch! Dat iemand die toch wel echt iets voorstelt in de champagnewereld zo mooi kan praten over geluk en de belevenis van het drinken van een glas champagne. Het is zoveel meer dan een fles champagne. Taittinger is een echt familiebedrijf en dat is terug te zien in de passie en liefde voor het product. Nu onderbreek ik mijn verhaal even met een reek foto’s die voor zichzelf spreken.

image2 image3 (1) image4 (1)

 

Wat heb ik nu eigenlijk geproefd en wat vond ik er van?

Oalalaaa champagne proever wat een genot. Ik vind champagne dus echt niet altijd super lekker. Gezellig, ja dat wel! Je drinkt het om iets te vieren: een bruiloft, een verjaardag, oud en nieuw of gewoon omdat het kan. Dus dat maakt het wel bijzonder. Maar die zure hele intens bruisende champagnes hoeven van mij niet zo. En na een glaasje of 2 heb ik het wel voor gezien. Champagne drinkt niet altijd zo lekker weg. Nu is het wel zo dat ik echt geen dure champagnes gewend ben dus dit was een openbaring.

De comtes de champagne is de 35ste vintage champagne. Het ligt aan de kwaliteit van de oogst of de comtes de champagne gemaakt wordt. Lucky us! 2006 was een topjaar. Het klimaat draagt ook zijn steentje bij, want door de opwarming komen de druiven beter tot zijn recht. Wij hebben de blanc de blanc en de rose ontkurkt en echt waar dit waren de eerste flessen die open werden gemaakt in Nederland. Dat vind ik nou leuk!

Mikael Falkman: ‘Winemakers are artists’. En wat voor een artiest. Wat een geweldige champagne! Geen enkele champagne die ik ooit gedronken hebt komt ook maar een klein beetje in de buurt bij wat ik deze avond mocht proeven. De intensiteit van de bubbels is er, maar die verdwijnt ook zo weer. De tinteling op je tong is zo perfect. Je smacht alweer naar een volgend slokje. En dit zurige appelige smaak waar ik net over sprak.. nergens te bekennen. Dit was echt pure verwennerij. Zo fris en elegant. Men ik kan hier wel uren over doorpraten. Dit is denk ik de enige en laatste kennismaking met mijn nieuwe liefde. De prijs is namelijk natuurlijk weer eens aan de dure kant. Waarom heb ik toch zo’n dure smaak?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.