Stoere wijnen voor Vaderdag

vaderdag =2Vaderdag. Voor moeder is het makkelijk, maar zo vlak voor de derde zondag van juni is het altijd weer even stress, want “Wat geven we dit jaar, naast de zelfgemaakte macaroniketting van de kinderen aan papa voor Vaderdag?” Een keer geen sokken of een multitool, het is tijd voor een smakelijk Vaderdag cadeau! We hebben de afgelopen weken al volop kunnen genieten van zomerse temperaturen. En wat is er nou lekkerder dan buiten eten met een volle, stevige en exotisch wijn?

Voor Vaderdag

Pinot Gris! De rode wijn onder de witte wijnen uit de Alsace

Heerlijk als aperitief, maar ook lekker tijdens een barbecue in de tuin. Pinot Gris heeft een karakteristieke smaak. Om de complexiteit volledig tot zijn recht te laten komen, kun je de wijn in een stoer, groot glas serveren. Kortom, een smakelijk cadeau voor alle vaders! Pinot Gris d’Alsace van Jean Rosen is verkrijgbaar bij PLUS voor 8,29 euro.

Stoere, gekoelde rode wijn, Blauer Zweigelt

Er zijn rode wijnen die je beter wat koeler kunt drinken, vooral in de zomer. En dan bedoelen we niet ijskoud, maar gewoon een halfuurtje in de koelkast voor het serveren en genieten maar. Deze wijn komt uit de Kremstal, een bekend wijngebied in Oostenrijk, en heeft een elegante afdronk met zachte tannines. Zeer geschikt bij een mooi stuk vlees van de barbecue. Blauer Zweigelt is verkrijgbaar bij PLUS voor 5,99 euro.

Stoere witte wijn, Ptujska Klet Petovia Furmint

Dankzij het milde mediterrane klimaat blijkt Slovenië zich goed te lenen voor de productie van voordelige kwaliteitswijnen. Een sappige, frisse wijn, vol groene appel en citrustonen. Erg lekker bij schaal- en schelpdieren, zoals bijvoorbeeld Gambas a la plancha! Ptujska Klet Petovia Furmint is verkrijgbaar bij PLUS voor 5,99 euro.

– persbericht –

Vaderdag wijn
Blauer Zweigelt
Vaderdag wijn
Petovia69
Vaderdag wijn
Pinot Gris
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.