Het heerlijke avondje is gekomen

Sterwijnenthuis quote winelife heerlijk avondjeZe lagen al bijna twee weken in de tijdschriftenmand: De Quote en Winelife (en nog een hele stapel). Ik was er nog niet aan toegekomen om ze eens lekker te lezen, maar gisteravond kwam het er dan toch van. De kinderen op bed, manlief tot laat aan het werk en ik lekker met een kop thee op de bank met mijn bladen. Heerlijk!

 

Sterwijnenthuis.nl in de Quote

sterwijnenthuis.nl quote decemberNu is de Quote niet van mij, maar manlief had mij er op geattendeerd dat er een stuk in de Quote stond over Dick Kremers van sterwijnenthuis.nl. Altijd leuk om te lezen en het was een leuk artikel, vond ik. Als ik aan sterwijnenthuis.nl denk, moet ik altijd denken aan een briesende Gordon Ramsay en andere toprestauranthouders die niet stonden te juichen over het initiatief van Dick Kremers, Gijs den Hollander en Patrick van Loon om wijnen die in sterrenrestaurants worden geschonken aan te bieden via een website voor een veel lagere prijs, waardoor de marges, die berekend worden op een fles wijn in eens duidelijker worden. Maar in het artikel verwijst Dick Kremers het gerucht dat Gordon Ramsay woedend zou zijn geweest naar het land der fabelen. “We hebben niks van hem vernomen. Het boeit hem niet, denk ik. En waarschijnlijk kent hij ons niet eens.” , aldus Dick Kremers tegen Quote.

In het artikel valt te lezen dat het goed gaat met sterwijnenthuis.nl en haar internationale zusje VinduChef.nl. VinduChef.nl doet voor internationale sterrenrestaurants, wat sterwijnenthuis.nl voor de Nederlandse sterrenrestaurants doet: het aanbieden van de geschonken wijnen in deze restaurants. Maar de heren willen nog meer en hebben nog allerlei ambities, waaronder het uitbreiden naar België en Duitsland. Ik ben benieuwd!

Winelife

winelife-2Het grote champagnenummer staat er op de voorkant. Leuk, lezen over champagne zo vlak voor de decembermaand geeft al iets feestelijks. Zo valt er te lezen hoe champagne gemaakt wordt, maar ook wat de allerduurste champagnes zijn. En ik houd wel van dit soort lijstjes; allerduurste wijnen ter wereld, allerduurste champagnes, de lekkerste wijnen, etc. En wat lijstjes betreft, ik zit goed in dit nummer van Winelife, want naast de allerduurste champagnes, publiceren ze in dit nummer van Winelife ook een Hotlist van de 50 meest invloedrijke Nederlanders in de wijn. Natuurlijk veel bekende namen in deze lijst: Harold Hamersma, Nicolaas Klei, Mark Rutte, Hubrecht Duijker, Ilja Gort, Cuno van ’t Hoff, maar ook de Wijngekken en Groupon staan er in. Leuke lijst, maar als het om personen gaat, moet je Groupon of Heineken niet noemen, maar degene die daar verantwoordelijk voor is. Maar dat is mijn mening. Het idee is zeker erg leuk en het hoort ook zeker bij de tijd van het jaar.

Maar er valt natuurlijk meer te lezen in Winelife: Château te koop (binnenloeren bij een château dat te koop staat), Wijn aan Gort (een column van Ilja Gort), Kenners en hun kelderschatten (wat hebben Martijn Kwast, Henk Bart en Arjan Rosendaal in hun kelder liggen). Kortom, in decembernummer van Winelife valt weer genoeg te lezen.

Heerlijk zo’n avond. De kinderen op bed, manlief tot laat aan het werk en ik lekker met een kop thee op de bank met mijn bladen. Heerlijk!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.