-STEMMEN STEMMEN STEMMEN!- Wine bar of the Year 2015

151028_winebar-of-the-year_banner

unnamed (1)

Wine-bars.nl & iFavine gaan op zoek naar de beste wine bar van Nederland.

Amsterdam, 29 oktober 2015 – Goed nieuws voor alle wine bar liefhebbers van Nederland; de ‘Wine bar of the Year 2015′ verkiezing gaat deze week van start! De wedstrijd is een initiatief van de website wine-bars.nl.  De competitie wordt voor de tweede keer georganiseerd dit jaar in samenwerking met iFavine, het bedrijf dat begin oktober de eerste ‘smart decanter’ van ter wereld op de Nederlandse markt introduceerde, Met meer dan honderd wine bars op de website belooft het een spannende competitie te worden; behoudt Wijncafé Lefebvre in Utrecht de titel of moeten zij deze afstaan?

Wine bars zijn een populaire groeiende formule in de horeca, door heel Nederland komen ze als paddenstoelen uit de grond. Maar waar moet een goede wine bar aan voldoen? En welke wine bar is nu de beste? Vanuit deze gedachte is wine-bars.nl in 2014 gestart met de competitie ‘Wine bar of the Year’. De belangstelling was groot, binnen een maand brachten meer dan 1.100 liefhebbers een stem uit op hun favoriete wine bar. Dit jaar kan iedereen in Nederland van 28 oktober t/m 28 november stemmen op zijn of haar favoriet.

Sponsor iFavine stelt een iSommelier ter waarde van 1.499,- euro beschikbaar voor de winnaar van ‘Wine bar of the Year 2015′.

Vakjury
Net als vorig jaar worden de tien wine bars met de meeste stemmen onaangekondigd bezocht door de vakjury onder leiding van Sharon van Lockhorst, hoofdredacteur van WINELIFE magazine. Samen met Martine Reukema (iFavine), Ron Vermeulen (Food Market) en Hans van de Meeberg (SpecialBite en Misset Horeca) beoordeelt zij de genomineerden op de wijnkaart, vakkennis, sfeer, wijn/spijs combinaties en gastvrijheid.  Alle juryleden mogen dit jaar zelf één extra punt uitdelen aan een wine bar die volgens hen niet mag ontbreken bij het samenstellen van de top tien.

Partner
Wine-bars.nl, een initiatief van New Zealand Wines heeft met iFavine een geweldige nieuwe partner binnengehaald. Het bedrijf lanceerde begin oktober de iSommelier: de eerste ‘smart decanter’ ter wereld. Het apparaat filtert zuurstof uit de lucht en versnelt hiermee het decanteer proces van enkele uren naar minuten. De bijbehorende mobiele app, waar duizenden wijnen uit de hele wereld zijn opgenomen, laat het apparaat exact weten hoe de wijn gedronken moet worden volgens de wijnmaker zelf.

Over New Zealand Wine
New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Deze beroepsorganisatie wordt gefinancierd door leden en telt op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van evenementen.www.nzwine.com

151028_winebar-of-the-year_bannerKlik even op de banner en breng je stem uit!

-Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.