Staves: Italiaanse top-Merlot

stavesDe Staves: Italiaanse top-Merlot van Tenuta Kornell uit het Italiaanse Alto Adige (helemaal in het Noorden van Italië) was één van onze eerste wijnen in de Rood Top 20. Wij werden destijds op deze mooie wijn gewezen door een collega die in het verleden samen met een vriend wijn uit Italië importeerde. Gelukkig is die vriend daarmee doorgegaan (zie www.casavinicola.nl), anders hadden we de Staves nooit gekend.

Binnen ons proefpanel vinden we de eerste indruk van een wijn altijd erg belangrijk, zowel qua geur als qua smaak: misschien is dat wat simplistisch gedacht bij het proeven van wijn, maar meestal is ook hierbij de eerste klap een daalder waard. De Staves ‘sloeg’ meteen raak: mooie fles, uitnodigende geur en bijpassende smaak. Vandaar nog steeds de welverdiende nummer 4 positie in de wijnbloggers Rood top 20.

Staves Merlot Riserva: proefnotitie

Deze Staves Merlot Riserva is een waanzinnig lekkere Noord-Italiaan. De fruitige kwaliteiten van de Merlot druif komen in deze wijn helemaal tot uiting. Niet goedkoop, maar z’n geld dubbel en dwars waard. De donkerrode kleur verraadt al een beetje de geur: een heerlijk aroma van rijp donker fruit. [lees verder de proefnotitie].

De redactie.

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.