Spanje gastland op verjaardagseditie van Megavino!

Wijnliefhebbers noteren alvast 18 tot 21 oktober e.k. in hun agenda, want dan vindt de 15e editie van Megavino in Brussels Expo plaats. Een feesteditie dus en daar hoort uiteraard een speciaal gastland bij. En met Spanje hebben de organistoren alvast een ‘dikke vis’ weten te vangen. Spanje is immers niet alleen het grootste wijnland qua oppervlakte, het is bovendien de 3e grootste producent wereldwijd en ook bij ons zit de verkoop gevoelig in de lift.

Megavino

Op Megavino pakt Spanje met een totaalconcept uit: alle regio’s zijn nagenoeg vertegenwoordigd, maar er is bijzondere aandacht (met een aparte tasting bar) voor de cava of zeg maar dé bubbelhype in Vlaanderen, voor bodegas die zich gespecialiseerd hebben in wijntoerisme, leuke workshops rond wijn en gerecht in de tapasbar en een ruime en fraai aangeklede degustatiezone waar de klok rond becommentarieerde proeverijen georganiseerd worden.

Daarnaast zijn opnieuw alle ‘vaste waarden’ vertegenwoordigd. Frankrijk neemt met meer dan 100 aanwezige producenten de grootste oppervlakte voor zijn rekening en heeft ook een eigen ingerichte degustatiezone waar 4 dagen lang ‘non stop’ proeverijen en workshops georganiseerd worden.

Italië vult die top drie aan. Sicilië is de absolute blikvanger, maar ook regio’s als Pisa (Toscane), Asti (Piemonte), Puglia, Alto‐Adige, Veneto tot zelfs het kleine Molise zakken met een sterke vertegenwoordiging naar Brussel af.

En uiteraard zijn de klassiekers als Oostenrijk, Duitsland, Californië, Bulgarije, Luxemburg , Chili, Argentinië, Brazilië, Australië en Zuid‐Afrika weer pertinent aanwezig. Ook al voor de tweede keer aanwezig is het paviljoen met Belgische wijnbouwers dat zo’n twaalftal producenten uit eigen land zal groeperen.

Uitkijken wordt het ook naar de voormalige Oostbloklanden als Roemenië, Hongarije of Slovenië die Brussel ontdekt lijken te hebben. Nog opvallend dit jaar: delegaties uit Georgië en voor het eerst ook koosjere wijn op Megavino. Andere blikvanger wordt het paviljoen van Belgische wijnbouwers, niet alleen in Frankrijk, maar ook landgenoten die in andere landen wijn maken. Ze zijn met een twintigtal, een absolute première! Ook de animatiekalender steekt propvol. Vier dagen lang ‘free tastings’ in de degustatiezones van de verschillende paviljoenen, maar ook becommentarieerde proeverijen, workshops en wedstrijden in de aanpalende animatiezalen. Consulteer het programma op de Megavino website.

Op maandag gaat alle aandacht naar de professionele bezoeker. Die kan in de verschillende zalen diverse mini expo’s bijwonen waar tal van nieuwe producenten, die op zoek zijn naar een Belgische vertegenwoordiging, hun wijnen voorstellen. Ook dit programma staat op de website.

Info

Megavino 2013, van 18 tot 21 oktober, Paleis 1, Brussels Expo8139556591_ddb350e832_o

Openingsuren:
Vrijdag 18/10 van 18 tot 23u00
Zaterdag 19/10 van 12 tot 20u00
Zondag 20/10 van 10 tot 19u00
Maandag 21/10 van 10 tot 18u00

Toegang: 10€, degustatieglas en beursplan inbegrepen

Contact: megavino@vinopres.com of www.megavino.be

 

-Persbericht-
Megavino

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.