Somm dé innovatieve wijnapp van dit moment

Somm 1

Wijnbloggers is natuurlijk altijd bezig met de laatste en de leukste wijntrends. Zo werden wij laatst benaderd door een harstikke interessant bedrijf met een goed idee. Dat willen wij jullie als lezer uiteraard niet onthouden, zo attent zijn wij dan weer wel. Ik hoor jullie al hardop denken: weer een wijnapp? Jazeker, en dit is er niet zomaar eentje. Er is altijd ruimte voor goede ideeën vind ik. Dus weg met die sceptische vooroordelen en duik in de wereld van Somm.

Wat is Somm?

Somm is een innovatieve wijn-app die je in staat stelt wijnen te ‘ranken’ en meteen te bestellen. Al na 6 rankings geeft Somm bovendien suggesties voor andere wijnen die je ook zullen bevallen. Personalisering van de smaak staat dus voorop. Er wordt een heus ‘wijn DNA’ samengesteld. Dit DNA is uiteraard uniek en daarom ook zo typerend voor je eigen smaak. Weg met de slechte keuzes, deze wijnapp maakt het mogelijk om gericht te kiezen voor een lekkere fles wijn.

Somm - app


Wat maakt Somm anders dan de andere wijnapps?
Zoals bekend is zijn er al allerlei soorten wijnapps. Even snel op een rijtje welke dat dan over het algemeen zijn:

Informatief: Weinstein, Winetracker
Puur gericht op de verkoop: Wijnvoordeel, GrapeDistrict
Functioneel: Winecellar en Vivino
Somm 2
Somm is een combinatie van al deze bestaande apps. Somm geeft informatie over wijnen en geeft je (net als Vivino) informatie over specifieke wijn. Het grote verschil met de bestaande wijnapps is dat Somm uit gaat van een persoonlijk smaakprofiel (in plaats van de mening van anderen) en er direct een transactiemodel aan koppelt. Als je een wijn lekker vindt in een café of restaurant kun je hem direct bestellen via Somm en heb je hem snel in huis. Klinkt ideaal. Het leven kan toch zo gemakkelijk zijn.

Hoe kan ik de app downloaden?
Via www.somm.nl is al een eerste versie van de app te downloaden (voor iPhone en Android) en op het wijnevenement Amsterdam Wijn op 7 november wordt de tweede versie gelanceerd. Maar een volgroeide app neerzetten en implementeren kost helaas toch wel wat centen. Vandaar dat er zoiets geweldigs als crowdfunding bestaat. Een durfinvesteerder is ons voorgegaan om de app uit te rollen in Nederland. En nu is het zo dat alle kleine beetje gaan helpen. Je kunt met een mini investering al deel gaan uitmaken van het succes van Somm. Voor slechts € 20 kan je al meedoen aan Somm. In het overzichtje hier onder is te zien wat je investering precies voor jezelf betekent. Voor meer informatie over Somm en de campagne klik dan even hier.  

Somm 3
Wie is zitten er achter het idee van Somm?

Somm is een initiatief van de mannen achter het succesvolle evenement Haarlem Wijn, die samenwerken met Sauter Wijnen (wie kent ze niet) en een durfinvesteerder om de app in Nederland uit te rollen. Is dat gelukt, dan is de rest van Europa aan de beurt. Spannend allemaal. Lijkt dit je nu helemaal fantastisch en wil je bijdragen aan een goed idee? Klik dan even hier voor aanvullende informatie.

Mocht je nog vragen hebben kan je mij altijd mailen en dan breng ik jullie graag in contact met de initiatiefnemers. (lindsay@wijnbloggers.nl).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.