Sherry maakt opmars

Promotie ‘perfect serve’ met shapas slaat aan

Er wordt al een tijdje gesproken over een toenemende belangstelling voor sherry. In Amerika en Engeland zijn speciale sherrybars in opkomst en worden deze versterkte wijnen uit Jerez steeds geliefder bij de grote Chefs. Ook in Nederland is sherry aan een come-back bezig zowel in cocktails als in combinatie met kleine hapjes. Het is met name die laatste culinaire trend waar sherry zo goed in past. De terugkeer van het ‘hoedje’ (tapa) op het glas met een klein hapje erop zal als perfect serve in de bars en restaurants de aandacht voor sherry doen vergroten. Op de vakbeurs Gastronomie werd recentelijk de moderne variant ‘Shapas’ geïntroduceerd, als een samentrekking van sherry en tapas die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Middels een online video is intussen een wedstrijd uitgeschreven om de mooiste shapas te publiceren op de sitewww.shapas.nl. De wedstrijd wordt ondersteund door een versie van de online video. 

Shapas 

Het hapje bij de sherry bevestigt de unieke smaak van de wijn waarmee je eindeloos kunt variëren en combineren. Smaken waar de meeste wijnen moeilijk mee samengaan, kunnen vaak prima met een sherrywijn. Denk bijvoorbeeld aan olijven, knoflook, ham, amandelen en zoute vis; ingrediënten die we vaak in de Spaanse tapas terugzien. Sherrywijnen zijn er van beendroog tot weelderig zoet, hetgeen eindeloze toepassingen biedt. Dit kan een Fino met een verfijnd hapje van verschillende ingrediënten zijn, maar ook een medium dry Oloroso bij een blokje kaas of een PX bij chocolademousse. sherry 2De online actie ‘Sherry your Tapa!’ nodigt uit om al deze belevingen te delen met een groot publiek. De wedstijd staat open voor iedereen, van amateur tot professional en van beginner tot gevorderde, want over smaak van sherrywijnen valt best te twisten #sherryshapas.

Platform

De nieuwe Nederlandstalige website www.sherry.org/nl vormt een uitgebreid platform dat naast algemene informatie over sherry, ook interactief professionals en sherryliefhebbers verbindt. Evenementen rondom het product in de breedste zin van het woord kunnen worden geregistreerd en gedeeld. Dat kan een groots feest zijn of een lokale activiteit, een mooie reis of een sherry cocktail party. Restaurants, bars en wijnverkopers kunnen zich registreren als ‘sherryspot’. Zo veelzijdig als de drank, zo eindeloos zijn de mogelijkheden. Op de site is ook desherryshapas-wedstrijd te vinden.

klik op de afbeelding voor de promo video

sherry 1

Voor informatie: www.sherry.org/nl

-Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.