Shaken maar! Cocktail workshop van Barefoot x New Amsterdam

barefootOp een regenachtige donderdag een klein maandje geleden hebben wij ons als Wijnbloggers ontpopt tot ware cocktailshakers. Hoe dat nou zo gekomen is hebben we te danken aan een leuke samenwerking tussen de wijnen van Barefoot, de vodka van New Amsterdam en het Hard Rock Café te Amsterdam. Bij wijn denk je niet direct aan cocktails, en juist daarom vonden wij dit een uitgewezen kans om eens in de wereld van de cocktails te duiken in combinatie met wijn.

En er moet ook even vermeld worden (voordat ik het vergeet) dat Hard Rock Café Amsterdam is uitgeroepen tot het beste Hard Rock Café ter wereld. Er zijn wereldwijd maar liefst 163 vestiging verspreid over 72 landen! We kunnen het dus best bijzonder noemen om hier de cocktailworkshop te mogen ervaren. Laat dat ook even duidelijk zijn. 

Shake it baby

Wijn en cocktails. Ja het kan dus. Door twee geweldig getalenteerde bartenders mochten wij aanschouwen hoe er drie verschillende cocktails voor ons werden geshaked. De volgende cocktails hebben wij mogen proeven en kan je op de volgende manier makkelijk thuis zelf maken:

Choco-tini

Voor 4 cocktails:
Ingrediënten
– 2 delen Barefoot Merlot
– 3/4 deel crème de cacao likeur
–  1/4 deel vanille likeur

1.  Doe de drie dranken in een glas met ijs
2. Roer of shake, wat je zelf het lekkerste vindt
3. Doe de drank in een gekoeld glas en geniet!

Down the aisle

Voor 4 cocktails:
Ingrediënten
– 60 ml Barefoot witte Zinfandel
– 25 ml gin
– 3 stukjes komkommer
– 20 ml citroensap
– 3 aardbeien
– 20 ml siroop
– limonade
-ijs

1. Doe alle vruchten en dranken bij elkaar behalve de limonade
2. Doe de drank in een glas vol met ijs
3. Doe de limonade en de komkommer en aardbei erbij en klaar is kees

Barefoot Beachcomber

Voor 4 cocktails:
Ingrediënten
– 700 ml Barefoot Pinot Grigio
– 900 ml bevroren (of verse) blokjes ananas
– 700 ml kokosnoot melk
– kersen of andere garnering

Mix de drie ingrediënten in een blender en mix ze tot er een glad geheel ontstaat.

Na al deze waardevolle kennis en kunde mochten we zelf aan de slag. Ook wij hebben zelf een cocktail mogen maken. Dat valt nog niet meer hoor! We hadden echter een goede leermeester dus het resultaat mocht er wezen.

Over Barefoot

Hoe word je het populairste wijnmerk ter wereld? Je begint met het geloof dat wijn nooit te serieus moet zijn en de overtuiging dat als jij je hart volgt er geen beperkingen zijn aan het succes.

In 1965 stichtte de Californische wijnmaker Davis Bynum een wijn genaamd Barefoot Bynum Burgundy. Deze onconventionele naam verwees naar – wat anders –  het persen van de wijnen met blote voeten.

We nemen een sprong in de tijd naar het jaar 1986. De zaken kwamen echt goed op gang toen de visionairs en ondernemers Michael Houlihan en Bonnie Harvey het roer overnamen. Zij doopten het bedrijf om in Barefoot Cellars en ontwierpen het logo met de voetafdruk. De ongedwongen naam en onze vrijgevochten mentaliteit werden al snel bekend en bezorgden Barefoot heel wat fans (bron: www.barefootwine.nl).

Een laatste leuk feitje over Barefoot vind ik persoonlijk het feit dat ze het voor mij prettiger maken om wijn op festivals te drinken. Het is algemeen bekend dat de wijnen over het algemeen niet te pruimen zijn op grootschalige evenementen. Barefoot verzorgd de wijnen van verscheidene Nederlandse festivals en schenkt daar betere wijnen. Ik schakelde voorheen namelijk liever over op de mixdrankjes of bier in plaats van mijn o zo geliefde wijn. Dat is nu verleden tijd!

Afbeeldingsresultaat voor logo barefoot

Over New Amsterdam

New Amsterdam is een Amerikaanse premium Vodka, deze vodka is maar liefst 5x gedistilleerd in koperen pot stills uit de fijnste graankorrels en vervolgens nog is 3x gefilterd. Hierdoor onstaat er een zuivere vodka. Hij is zacht genoeg om puur te drinken en onderscheidend genoeg om zich staande te houden in een cocktail.

Afbeeldingsresultaat voor new amsterdam vodkaHet verhaal begint met Ernest en Julio. Twee broers met familiewortels in Piemonte, Italië. Naast hun liefde voor wijn en een grote dosis vastberadenheid zijn ze samen hun bedrijf in Californië begonnen. Tegenwoordig zijn zeventien leden van de familie Gallo nog steeds direct bij het wijnhuis betrokken. Door met dezelfde filosofie en instelling als hun grootvaders druiven te kweken en wijn te produceren heeft de 3e generatie een belangrijke bijdrage geleverd aan de productie van een groot aantal prijswinnende wijnen. Sinds 2 jaar heeft de familie Gallo het imperium uitgebreid met een distilleerderij. Hier stoken zij de E.&J. Gallo brandy, en New Amsterdam vodka’s en gin. New Amsterdam is een succesverhaal in Amerika. Dit jaar willen ze dat succes ook gaan opbouwen in Europa (bron: www.drankgigant.nl).

Besluit je om de cocktails zelf thuis te gaan maken laat ons dan even weten of het resultaat goed was!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.