Wijntip: Secret Moment Cocktails

Secret Moment CocktailWe zien het al een tijdje; gekleurde wijn. Vooral de blauwe wijn was een hele tijd een echte hype op social media. Heel even ging de wijn weer uit beeld, maar met de zomer op komst, komt ook de gekleurde wijn weer om de hoek kijken, dit keer niet alleen in blauw, maar ook in groen en roze! Natuurlijk is de wijn puur te drinken, en met een alcoholpercentage van 7% ook heel goed te drinken voor de iets jongere fans (geen 18, geen alcohol!), maar deze gekleurde wijn leent zich misschien nog wel veel beter voor een heerlijke zomerse wijncocktail. Of beter gezegd, 3 wijncocktails!

Voor deze cocktails zijn de gekleurde wijnen van Secret Moment gebruikt. De wijnen zijn vrij zoet en licht mousserend; perfect dus voor een cocktail. Om de kleuren van de wijn mooi en goed tot hun recht te laten komen, is ervoor gekozen de andere drankjes in de cocktail zo licht en “doorzichtig” mogelijk te houden.

Blue & Lime Coconut

Een tropische blauwe cocktail die haar naam te danken heeft aan haar kleur en ingrediënten! Zacht, maar toch verfrissend van smaak en very Instagrammable!


Wat heb je nodig:

– Blauwe Secret Moment wijn
– Kokoswater
– Limoensap van een halve limoen
– Suiker (theelepel)
– Ijsblokjes
– Partjes limoen ter garnering

Vul het glas met ijsblokjes en een aantal partjes limoen. Vul het glas voor de helft met de blauwe Secret Moment wijn. Voeg het limoensap en de suiker toe. Vul de rest aan met het kokoswater. Geef de cocktail even een stirr met een (bar)lepel en voeg als garnering nog een schijfje limoen toe.  Klaar is je frisse, tropische blauwe cocktail! Deze gekleurde blauwe wijn leent zich perfect voor het maken van een unieke cocktail.Secret Moment Cocktail

Waterlemon Mint

Fizz Don’t we all love pink drinks? Jij toch zeker wel! Deze roze zoete cocktail is een echt damesdrankje.

Wat heb je nodig:
– Roze Secret Moment wijn
– Watermeloensap
– Munt
– Citroensap van een halve citroen
– Suiker (theelepel)
– Citroenschrijfje ter garnering
– Ijsblokjes

Doe twee takjes munt een een groot cocktailglas en voeg het citroensap toe. Muddle dit kort. Vul het glas met ijsblokjes en roer dit kort in het glas. Vul het glas voor de helft met de roze Secret Moment wijn. Vul de rest aan met het watermeloensap en de suiker. Roer dit nog een keer door en garneer vervolgens met een takje munt een schijfje citroen. Pink Drink Ready To Serve!

Secret Moment Cocktail
Green Basil Beer

Een kruidige cocktail met basilicum en rozemarijn. Not your regular cocktail, maar dat kan die zeker wel worden! Heerlijk als je van iets meer pit houdt!

Wat heb je nodig:
– Groene Secret Moment wijn
– Ginger Beer
– Citroensap van een halve citroen
– Handjevol basilicumblaadjes
– Rozemarijn (1 takje) tergarnering
-Ijsblokjes

Muddle de basilicumblaadjes met het citroensap en de suiker. Je kunt dit nog zeven, zodat je een citroen-basilicum watertje hebt, maar je kunt het ook zo laten in het glas. Vul het glas nu met ijsblokjes en voeg de groene Secret Moment wijn tot de helft toe. Voeg nu ook het Ginger Beer toe. Roer dit goed door en garneer met een takje rozemarijn, voor een echte kruidige krachtige smaak. (Je kunt ook hier eventueel wat suiker toevoegen, maar dat is optioneel!)

Wij zijn heel blij met deze drie wijncocktails die gemaakt zijn door de Cocktail Experts van DRNKN! Door het lage alcoholpercentage komen ze niet zo hard aan als “normale” cocktails. Dit zijn cocktails die je deze zomer zeker moet proberen!

Ook zijn deze cocktails heel leuk voor de eindexamenfeestjes die (een soort van) voor de deur staan! Zo kun je toch hele leuke en lekkere cocktails serveren, zonder dat je vrienden na een cocktail al niet meer recht kunnen staan of een fortuin kwijt te zijn aan “dure” dranken! En natuurlijk zijn de Secret Moment wijnen ook heel leuk om cadeau te geven. Is eens iets anders dan een normale witte of rode wijn!

Welke cocktail ga jij maken?
Secret Moment is voor particulieren te bestellen bij DeWijnconcurrent en Wijnpakkettenonline.

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.