ScriptiePrijs Wijn 2012 naar scriptie over gebruik van Social Media

scriptieprijs wijnVorige week is tijdens de Perswijn Winterproeverij in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar voor de zevende keer de ScriptiePrijs Wijn uitgereikt.

ScriptiePrijs Wijn

De ScriptiePrijs Wijn is een initiatief van het Productschap Wijn. Met het instellen van een jaarlijks toe te kennen prijs voor de beste scriptie over het onderwerp wijn wil het productschap belangstelling van hoogopgeleiden wekken voor de wijnsector.

Winnaar ScriptiePrijs Wijn 2012

Dit jaar gaat de ScriptiePrijs Wijn naar Brittany Ryan met haar scriptie: The Benefits of Social Media Use Among Wine Resellers – A quantative study on Dutch wine resellers’ use of social media as marketing tools. Brittany heeft deze scriptie geschreven als afsluiting van haar studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus School of History, Culture and Communication. De prijs is uitgereikt door de voorzitter van het Productschap Wijn, mevrouw Renée Bergkamp.

ScriptiePrijs Wijn winnares BrittanyOordeel Jury

De jury was zeer te spreken over de keuze van het onderwerp van de scriptie. De jury vond het onderwerp actueel en nuttig voor de wijnbranche. Actueel omdat veel ondernemers zich bezighouden met de zin en onzin van sociale media voor hun bedrijf.

Brittany geeft in haar scriptie een helder overzicht van de nieuwe communicatiemogelijkheden en hun consequenties. Ze heeft onderzocht hoe en waarom sociale media door Nederlandse wijnverkopers worden ingezet en beantwoordt ook de vraag waarom een deel van de wijnverkopers er geen gebruik van maakt. Haar onderzoek toont aan dat goed gebruik van sociale media een positief effect op de resultaten heeft. In haar conclusie geeft Brittany tips aan gebruikers, niet-gebruikers en marketeers die tot een zinvolle toepassing van sociale media kunnen leiden.

Brittany Ryan wint met de ScriptiePrijs Wijn 2012 een bedrag van 1500 euro en een wijnreis naar de Champagne.

(De scriptie van Brittany en van de andere genomineerden te downloaden en te raadplegen via ScriptiePrijs Wijn.)

ScriptiePrijs Wijn 2013

Inschrijving voor de ScriptiePrijs Wijn 2013 staat vanaf vandaag open voor alle studenten aan Nederlandse Universiteiten en Hoge Scholen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.