Witte wijn Salentein Portillo Sauvginon Blanc 2011

Salentein Portillo Cabernet Blanc 2011 - wijngaarden argentiniëVandaag de wijnkeuring van de Portillo Sauvignon Blanc Bodegas Salentein 2011. Deze Portillo is afkomstig van de Bodegas Salentein. Onder regie van Bodegas Salentein worden de wijnen van Paso en Portillo gemaakt. Een ultramoderne winery, met een prachtige ligging in Argentinië

Bodegas Salentein

De Bodegas Salentein is dus een Argentijns wijnhuis met een Nederlandse eigenaar. De Nederlander Mijndert Pon (met een geschat vermogen van € 425 miljoen) kocht deze Bodega in 1992 en de zaken gaan goed, want de wijnen van Bodegas Salentein zijn regelmatig onderscheiden bij internationale competities.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen aan de voet van het Andesgebergte, in Argentinië’s grootste wijngebied Mendoza. Op een hoogte van op 1050 tot 1700 meter boven de zeespiegel. De bodem van grof gesteente en het water van het Andesgebergte geven een perfecte watervoorziening. Dit, samen met zonnige dagen en koele nachten maakt het tot een mooie plaats om wijn te verbouwen.

De Sauvignon blanc druiven komen van de 68 hectare wijngaarden van Bodega El Portillo. De wijngaarden liggen in Valle de Uco, aan de voet van het Andesgebergte in Mendoza, het grootste wijngebied in Argentinië. De wijnstokken waar de druiven vandaan komen zijn ruim 30 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd en ondergaan hun rijping op RVS.

Salentein Portillo Cabernet Blanc 2011Salentein Portillo Sauvginon Blanc 2011

Goed wat staat er verder allemaal op de fles?

Wijnhuis: Bodegas Salentein
Wijnjaar: 2011
Flesinhoud: 75cl
Soort: Witte wijn
Druiven: Sauvignon Blanc
Alcohol: 13,0 %
Land: Argentinië
Regio: Mendoza

Wat proeven we?

In het glas kleurt deze Salentein Portillo Sauvignon Blanc 2011  lichtgeel met wat groene tonen. Helder en bijna transparant. In de neus een intens aroma van vers gemaaid gras, kruisbes, roze grapefruit en granny smith. In de mond een fris, fruitig en strak gevoel. Aangename zuren. Tot slot een frisse afdronk met een klein bittertje.

Conclusie m.b.t. Salentein Portillo Sauvignon Blanc 2011

Een heerlijke sauvignon blanc met een prima prijs/kwaliteitverhouding.

Waar is de Salentein Portillo Sauvignon Blanc 2011 te koop?

3 Reacties
  1. Beste,

    Welke hapjes zullen goed smaken bij deze wijn?
    Ik zoek namelijk gerechtjes voor een high wine.

    Met vriendelijke groet,
    Roos

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.