Roze bubbels van Barefoot

Altijd een knalfeest met de Bubbly Pink Moscato

Oktober 2013- Vrolijk bruisende belletjes en een zachtroze kleur: met de nieuwe Barefoot Bubbly Pink Moscato wordt iedere gelegenheid een feestje. Deze nieuwe lancering van het Californische wijnhuis is een zoete, fruitige mousserende rosé wijn met tonen van sappige mandarijn, granaatappel, frambozen en een vleugje jasmijn.

roze bubbels

Een feest om te drinken

Het verhaal gaat dat de eerste roze champagne werd gecreëerd voor een Koninklijke bruiloft, om de bubbels bij de jurken van de bruidsmeisjes te laten passen. Niet zo vreemd, want roze bubbels hebben iets feestelijks. En dat ligt niet alleen aan de mooie kleur. Door de fijne fruitaroma’s heeft mousserende rosé wijn een mooie smaakbeleving die veel gerechten complementeert. Barefoot Bubbly Pink Moscato combineert bijvoorbeeld erg goed met witte kazen en spicy gerechten, maar smaakt ook verrukkelijk met vers fruit (aardbeien) of fris sorbetijs.

Buitengewoon fruitig

De druiven voor de Barefoot Bubbly Pink Moscato worden geplukt in de Central Valley aan de mond van de Sacramento rivierdelta. In deze streek zorgen warme dagen en koele nachten voor perfect gerijpte druiven. Dankzij een warme, droge lente en zomer heeft de wijn een buitengewone body en smaak.

Tijdens het proces van wijnmaken zijn de fruitige aroma’s goed bewaard gebleven, iets dat bij wijnkenners niet onopgemerkt is gebleven: Barefoot Bubbly is uitgeroepen tot Most Awarded Sparkling Wine Brand in U.S. Competitions.

Wijn met een goed hart

Barefoot is een Californisch wijnmerk dat onder de bezielende leiding van wijnmaakster Jennifer Wall lichte wijnen creëert met tonen van fruit, die wijndrinkers van alle niveaus waarderen. Maar Barefoot doet meer dan alleen lekkere wijn maken. Het merk steunt goede lokale non-profit initiatieven over de hele wereld. In Nederland zijn dit bijvoorbeeld Zeehondencrèche Pieterburen gen Surfrider Foundation Holland. Zo werd in samenwerking met het wijnmerk vorige zomer een beach clean up georganiseerd en wordt dit jaar de website ‘Wandel voor een Ander’ opgericht waar lopers van wandelevenementen donaties kunnen doen voor diverse goede doelen. “Giving back is what’s at our heart and soul”, is het motto van het wijnmerk. Een filosofie die naadloos aansluit op de gedachtegang van festivals als Extrema en Solar, die heel bewust hebben gekozen voor Barefoot als wijnmerk. Daarnaast hebben o.a. ook de Gay Pride in Amsterdam en de Roze Maandag in Tilburg gekozen voor Barefoot als de officiële festival wijn.

www.barefootwine.com

-Einde persbericht-

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.