Rosé proeven op rosé wijnproeverij Drink Pink!

rosé wijn proeven drink pinkOp woensdag 3 april organiseerde Vino Magazine in samenwerking met Melman Communications een rosé wijnproeverij. Aangezien het weer al beter aan het worden is en de zon regelmatig schijnt, hebben wij van Wijnbloggers wel zin in een rosé proeverij.

Met een goed humeur togen we dan ook naar Amsterdam en in Hotel Casa 400 werden we hartelijk door onze gastvrouw ontvangen. In een overzichtelijke zaal stonden er mooie wijnen van producenten uit verschillende wijnlanden klaar. Wij van wijnbloggers worden bij het zien van zoveel Pink enthousiast en dorstig. 11 tafels vol met mooie flessen, aardige mensen en verhalen over wijn. Hoe authentiek wil je het hebben? Met handen en voeten hebben we kennis gemaakt met bijzondere mensen uit Spanje, Frankrijk, België, Luxemburg, Corsica en natuurlijk uit Nederland. Een bont gezelschap van Wijnliefhebbers.

Welke bedrijven waren er aanwezig op deze rosé proeverij?

De aanwezige bedrijven waren:

Rosé Vilavid RosadoHet proeven van de rosé’s

Goed, we zijn niet voor niets gekomen dus let’s taste! De eerste wijn die ik mij liet smaken was de Villavid Rosadovan Bodegas Villavid, een mooie rosé. Qua geur lekker zoetig, bubblegumachtig. De smaak mooi fruitig, en lekker droog. Een goede rosé dus, maar we moeten er nog een paar.

Op naar Chateau La Marzelle. Robert Helsmoortel gaf mij een mooi glas Le Rose de La Marzelle 2011. Een rosé gemaakt van Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon van de wijngaard in Saint-Emilion. Tijdens het inschenken vertelde Robert mij dat er nog maar 3000 flessen zijn en dat dit het 2e jaar is dat ze een rosé wijn maken. Wat een lekkere rosé is deze de La Marzelle. Dat kunnen ze daar wel. Lekker fris en fruitig. maar ook een heerlijke kruidige smaak. Lekker bij een mooi steak of een stevige vis en dat heb je niet vaak met een rosé! Ik ben enthousiast over deze wijn en wij van Wijnbloggers gaan ze dan ook zeker in de gaten houden. Robert vertelde dat ze eigenlijk mooie Grand Cru’s maken en dat rosé een bijproduct is. Ze zoeken nog een “verdeler” voor Nederland.

Rosé Satomi malbec 2009De volgende is Wijnhandel De Wijngaard en daar hebben ze een mooie Malbec. Ik proef de Satomi Malbec uit 2009. Mooie rosé, qua kleur (licht rood, door de Malbec druif), krachtig en pittig qua smaak en verder een fruitige rosé Deze rosé is afkomstig van de op 1200m hoogte gelegen wijngaarden rondom Tupungato, nabij Mendoza. De Malbec druif zorgt ervoor dat er een behoorlijke aroma /geur is van bessen en kersen. Een dikke plus dus van ons.

Op naar de tafel van Schenk. Daar proeven we de Muviedro Coleccion uit 2012 wat een 100% Sauvigon rosé is. Echt een rosé die je moet drinken met je vriendin of erger die je laat drinken door je vriendin met haar vriendinnen. Een hele vrouwelijk gevalletje. Mooi fris met tonen van vanille en uiteraard zoetig. Helaas niet mijn cup of ..eh rosé. Wel lekker voor de gemiddelde consument en te vinden bij de supermarkt.

Bij Domaine De Bugadelles/Chateau Auris kom ik in aanraking met de eigenaar en dat is een gezellige Fransman. Tja, ik ben natuurlijk de enige sukkel die de Franse taal niet beheerst. Uiteraard ken ik wel wat woorden en zinnetjes, maar Haute Frans over wijn. Eh, pardon, que…, non. Mon adieu, ik moet snel op een opfriscursus. Albert legt het geduldig met plaatjes en met handen en voeten aan mij uit. Ik mag die man wel. Komt zo uit de wijngaard gelopen, plukt alles met eigen hand en zal zijn geliefde druifjes zachtjes persen onder het gefluister dat het wel goed komt. Goed, zijn wijnen zijn smakelijk en heerlijk. Chateau Auris rosé uit 2012 is lekkere heldere en licht roze, met liefde gemaakt en smaakt zoals een rosé moet smaken, fruitig met een mooi zuurtje.

rosé Domaine Casanova 2011Cave Coorative D’Aghione heeft 2 rosé’s in de aanbieding. Ik proef de Domaine Casanova 2011. Zal dit een rosé zijn à la Casanova? De wijn smaakt licht zoet en fruitig, mooi in balans en een lange nadronk. De druif is Sciacarellu Cinsault. Deze druif geeft fruitigheid en mooie zuren aan de rosé.

Als laatste wil ik stil staan bij Chateau Reva. Patrice, de eigenaar heeft een mooie serie rosé. Allen gemaakt van Grenache en Cinsault, soms aangevuld met Syrah of Cabernet. De namen zijn inspirerend. Hij heeft de drie Rosé’s muzieknamen gegeven (Concerto, Harmony en Symphony). Ik proefde Concerto wat een lekkere lichte fruitige rosé is en makkelijk toegankelijk (licht zoetje).

Aanbevolen Rosé’s

Ja,  na  het proeven, moet je ook keuzes kunnen maken. Welke zijn overeind blijven staan en welke niet? Ik ben bijzonder gecharmeerd van:

  • Chateua La Marzelle met de rosé de La Marzelle
  • Wijnhandel De Wijngaard met Satomi Malbec uit 2009
  • Tafel van Schenk met de Muviedro Coleccion

En uiteraard Chateau Auris rosé uit 2012 van de gezellige wijnboer Albert. Helaas, moeten we hiervoor zelf bij Albert langsgaan…

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.