Rosé top 10 update wijnbloggers

roseIn onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In deze update van de Wijn Top 20′s passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen. Vandaag gaan we in op onze Rosé top 10. Net als vorig jaar hebben we een mooie lijst met tot nu toe een duidelijk 1 en 2. Na verschillende rosé proefavonden staan de Rimaursq cru classe en de Cabaret boven aan de rosé lijst en met duidelijke afstand op de rest. Uiteraard moeten we nog een paar proefrondes voordat we de definitieve Top 10 hebben. De afgelopen periode hebben we regelmatig tips ontvangen van onze bezoekers om een bepaalde wijn te proeven. Hiervoor onze dank! Uiteindelijk doen we het veel plezier maar ook een beetje voor jullie onze trouwe bezoekers. De Saumur Rosé Sec Méthode van de Waanzinnige Wijnwinkel gooit hoge ogen maar leidde ook tot verdeeldheid in het proefgezelschap. Het is namelijk geen rosé wijn, maar een rosé bubbels en dat valt weer niet onder de categorie rosé wijn. Tja, regels zijn regels.

De Rosé Tip van Wijnbloggers

Op nr 10 staat de rosé Domaine de Saint Ser Cuvée prestige, een prachtige rosé waar wij wat van in de war zijn geraakt. We denken er over om hem te laten stijgen maar gaan hem eerst nog even goed onder de loep nemen en hem vergelijken met de nieuwe voorraad rosé. Als hij deze proefronden goed door komt is een 6e of 7e plek in onze top 10 een reële optie. En dat voor nog geen 10 euro in de schappen bij Albert Hein.

Voor een volledig overzicht van de Rood Top 20, Wit Top 10 en de Rosé Top 10, zie de Wijn Top 20′s.

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20′s of de Rosé Top 10?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.