Rosé Perle de Roseline - wijngaardenIn de Franse Provence ligt Château Sainte Roseline. Er wordt gezegd dat de historie van dit Château teruggaat tot de tiende eeuw. Paus van Avignon Jean XXII doopte in de 14e eeuw het Château Sainte Roseline om tot wijndomein. In 1955 werd dit Château zelfs bekroond met een Cru Classé. Deze Perle de Roseline is het kleine zusje van de Sainte Roseline, het nakomertje. Niet dezelfde Cru Classé, wel grotendeels hetzelfde DNA.

Sainte Roseline is vooral gericht op de productie van de Cru Classé Provence wijnen. Daarnaast voeren zij het handelsmerk Roseline, waarmee de verwijzing naar het Château overduidelijk is. Deze Perle de Roseline is grootgebracht en opgevoegd door de oenologen van Chateau Sainte Roseline. Ook is zij gebotteld op hetzelfde Château.

Château Sainte Roseline omvat zo’n 108 hectare land, waar 11 verschillende druivenrassen groeien. Op het langoed worden traditionele wijnstokken gebruikt. Het Chateau is zeer met het milieu begaan en er worden ook allerlei tecnieken gebruikt om de flora en fauna op het landgoed niet te zwaar te belasten.

Rosé Perle de RoselineRosé Perle de Roseline

Goed wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

WijnhuisChâteau Sainte Roseline
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rosé
Druiven:  Cinsault, grenache, syrah en carignan
Land: Frankrijk
Regio: Provence

Wat proeven we?

In het glas vinden we cinsault, grenache, syrah en carignan. De kleur is bleek roze tot zalmroze. De kleur maakt een fragiele, haast breekbare indruk. Maar schijn bedriegt!

In de neus een stevig aroma van rood fruit, kersen, citrus en wat bloesem. Het rood fruit, de kersen en citrus komen ook in de smaak terug. Daarnaast wat kruidigheid.

Conclusie m.b.t. de Rosé Perle de Roseline 

Deze frisse, stevige en kruidige rosé biedt zeker meer dan haar bleke kleurtje doet vermoeden!

Waar kopen we de Rosé Perle de Roseline

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.