Rosé Lealtanza Rioja Rosado (2012)

Bodegas Altenza - proefnotitie rosé

Vandaag op de proeftafel: De rosé Lealtanza Rioja Rosado (2012). Deze Spaanse rosé is gemaakt door het Spaanse wijnhuis Bodegas Altanza.

Rosé Bodegas AltanzaBodegas Altanza

Bodega Altanza is opgericht in 1998 en is een gezamenlijk project van diverse zakenmensen uit de Riojaanse wijnwereld. Het doel is om karaktervolle Rioja’s te produceren met een vriendelijke prijskaartjes. Het wijngoed is gelegen in de Rioja Alta, waar de meeste kwaliteitshuizen zijn gevestigd. Het landgoed omvat 320 ha aan grond, waarvan 200 ha wordt benut voor wijnbouw. De kelder is uiterst modern, ingericht volgens de laatste technologische snufjes. Hier liggen 8500 barricas (eikenhouten vaten met een inhoud van 225 L) opgeslagen, waarvan 90% Frans- en 10% Amerikaanse vaten. In de wijngaarden wordt zo natuurvriendelijk mogelijk gewerkt zonder gebruik van kunstmest en industriële onkruidverdelgers. Door zorgvuldig te snoeien worden de opbrengsten laag gehouden.

Een mooie video van Bodega Altanza

Rosé LEALTANZA RIOJA ROSADO

Wat staat er op het etiket?

Tijd om te proeven! Wat staat er op het etiket…?

Wijnhuis Bodegas Altanza
Wijnsoort Rosé
Oogstjaar 2013
Land Spanje
Regio Rioja en Navarra
Appellatie / District Rioja DOCa, ES
Druif Tempranillo
Fles formaat 0.75
Alcoholpercentage 13.50

Rosé Lealtanza Rioja Rosado: Wat proeven we?

Fonkelende diep roze kleurintensiteit. Kruidige tonen van o.a. anijs wisselen het romige, zachte fruit van bosaardbei en kers af.

De rosé Lealtnaza Rioja Rosado is een gulle rosé, afkomstig van 100% Tempranillo. Je kunt hier diverse gerechten bij inzetten, van stevige, gebakken vissoorten (tarbot), kerrierijst met kip of varkensvlees tot gegrild, gemarineerd vlees van de BBQ. De wijn ontving een ‘highly recommended’ aanbeveling van het Britse, gezaghebbende wijnmagazine, Decanter.

Deze rosé is afkomstig van 100% Tempranillo, die het paradepaardje van druivenrassen vormt in de Rioja. Serveer deze wijn op 8-10 graden Celsius, zodat de frisse zuren van de wijn goed tot zijn recht komen. Deze rosé heeft geen houtrijping gehad.

Waar kun je de Rosé Lealtanza Rioja Rosado kopen?

Deze mooie rosé is te verkrijgen bij Grapeful.nl voor € 7,25.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.