Rosé! De vinificatie van rosé in een video

roséRosé! Met deze mooie dagen neemt de verkoop én consumptie van rosé toe. Logisch, het is heerlijk om een goed glas rosé te drinken in het zonnetje. Maar wat is rosé nu eigenlijk? En hoe wordt het gemaakt?

Wat is rosé?

Rosé is in ieder geval niet: rode wijn gemixt met witte wijn… 😉 Die vraag kreeg ik laatst van een scholier. (Beste mevrouw, voor school ben ik bezig met een werkstuk over wijn. Kunt u me iets meer vertellen over wijn? Hoe maak je wijn? Wat is de beste wijn? En wordt rosé gemaakt van rode en witte wijn?, etc…)

Rosé wordt vaak gemaakt van  blauwe druiven, maar soms worden deze blauwe druiven gecombineerd met witte druiven. De kleur van de rosé wordt bepaald door hoe lang de schillen in de druivensap geweekt hebben. Is de wijnboer tevreden met de kleur dan wordt de wijn geperst en wordt het sap en de schillen van elkaar gescheiden.

Goed nu weten we ongeveer wat rosé is en gemaakt wordt, maar er is vast meer over de vinificatie van rosé te vertellen. Dat klopt zeker! In de onderstaande video vertelt Jan Marten Cuperus van Cupido Wijnen van alles over de vinificatie van rosé. Jan Marten heeft hobbymatig zijn eigen rosé gemaakt en laat in de video het proces van oogst tot gisting zien. Erg leuk om te kijken!

De vinificatie van rosé

Op zoek naar een lekkere rosé? Kijk dan eens in onze Rosé Top 10, waar 10 lekkere suggesties staan voor Rosé (en natuurlijk allemaal door ons geproefd 😉 ).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.