Rosé d’Anjou beloont het lange wachten op de zomer

18294853138_3b7125c091_o
(Fotograaf Miryam Faken)

Dé festival rosé van 2015

Amsterdam, 5 juni 2015 – De bekende fruitige Rosé d’Anjou uit het Franse Loire gebied kan gedronken worden tijdens allerlei gelegenheden, maar bij voorkeur in de zon. Nu de zomer zich eindelijk aandient, kondigt Rosé d’Anjou een aantal feestelijke weekenden aan. Met een speciale Rosé d’Anjou wijntruck is de AOP aanwezig op verschillende festivals deze zomer zoals o.a. Concert at Sea, 22Fest en Strandfestival Zand. 

De AOP Rosé d’Anjou wordt in Nederland veel gedronken. De wijn beschikt vaak over een milde zoetheid en is vrij laag in alcoholpercentage én prijs. Dit maakt het de perfecte wijn voor de zomer! Rosé d’Anjou wordt vaak gezien als ‘instap’ wijn. Door het lichte zoetje is het namelijk makkelijk te drinken, zelfs voor diegene die nog niet graag wijn drinken. Maar de rosé doet zeker niet onder voor haar soortgenoten uit andere regio’s en smaakt ook ontzettend goed in combinatie met zomerse gerechten. 

Rosé d’Anjou op festival
Juist omdat Rosé d’Anjou zeer geschikt is om tijdens een zomerse dag te consumeren, is het dit jaar op meerdere festivals aanwezig met een heuse Rosé d’Anjou truck. Hier kunnen bezoekers tegen een schappelijk prijsje genieten van een verkoelend glas Rosé d’Anjou én maken ze kans op een speciale Rosé d’Anjou fiets van het merk Veloretti. De Rosé d’Anjou truck is o.a. aanwezig op:

  • Concert at Sea – 26 & 27 juni 2015
  • 22Fest – 18 juli 2015
  • Strandfestival ZAND – 22 augustus 2015

Volg de facebook pagina van Rosé d’Anjou voor meer informatie én maak kans op kaarten voor deze festivals: www.facebook.com/rosedanjou.nl

Over Rose d’Anjou
De Loire Vallei behoort tot de top drie van Frankrijks meest belangrijke wijn producerende regio’s. Tussen Angers en Ancenis ligt het uitgestrekte Anjou gebied met een lengte van 50km. De wijngaarden van Anjou liggen aan weerskanten van de Loire vallei. Vlakbij de Muscadet streek en grenzend aan Touraine.  Binnen Anjou worden verschillende wijnen geproduceerd maar de meest bekende is toch wel Rosé d’Anjou. De sinds de jaren ’70 immens populaire wijn wordt in Nederland veel geconsumeerd. De AOP Rosé d’Anjou omvat een brede range aan rosé, allen toegankelijk en geschikt voor een breed publiek.

18294951410_4633ae7683_o
(Fotograaf Miryam Faken)

-Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.