Rode Wijn Top 20 tipparade

Rode Wijn Top 20Voor het jaar 2013 hebben we een planning gemaakt van de wijnen die we gaan proeven in ons panel. Dat zijn wijnen die al in de Rode Wijn Top 20 staan en waarvan nieuwe vintages zullen verschijnen en wijnen die we hebben geselecteerd op basis van tips van bezoekers, allerlei gidsen waaronder De Grote Hamersma en tijdschriften zoals Winelife.

Aan de rode wijn top 20 tipparade van januari hebben we nog een lekkere wijn toegevoegd: de Le Volte 2007 van het bekende wijnhuis Ornellaia uit Toscane. Tenuta Ornellaia maakt fantastische rode wijnen die onze grens van 20 euro ver te boven gaan, maar het kleintje van de familie past er net binnen. De bijzondere frans/italiaanse blend van Sangiovese (50%), Merlot (40%) en Cabernet Sauvignon (10%) druiven geeft een mooie, complexe rode wijn. De wat zoetige  elementen van kers, pruim, braam en vanille zijn in balans met de duidelijk aanwezige (maar zeker niet storende) zuren en tannines.

In de rode wijn top 20 tipparade voor januari staan verder de Mas des Agrunelles l’Indigene 2009 uit de Languedoc en de Corette Merlot 2011, ook uit de Franse Midi. Deze twee gaan het opnemen tegen de bestaande Rode Wijn Top 20’ers (weliswaar de nieuwe vintages dus die moeten zich opnieuw bewijzen): Fondo Filara Cerasuolo 2009 (Sicilië), Staves Merlot Riserva 2007 of 2008 (Alto Adige), Alber i Noya Vinya Laya 2009 (Catalunya) en de Colli Berici Cabernet Cigogna (Veneto).

 

Heb jij suggesties voor de Rode Wijn Top 20?

In onze Rood Top 20, Wit Top 10 en Rosé Top 10 staan de lekkerste wijnen die wij tot dusver geproefd hebben. In de wekelijkse update van de Rode Wijn Top 20 passen we onze ranglijsten aan met stijgers, dalers en nieuwe wijnen. Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in de Wijn Top 20 ranglijsten. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

De redactie

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.