Rode wijn tips voor Valentijnsdag

Vandaag plaatsen we een tweetal tips voor rode wijn waar eenieder die van passie en romantiek houdt vast raad mee weet. Rood is de kleur van de liefde en toevallig ook de kleur van wijn. Dit kan haast geen toeval zijn. De combinatie van rode wijn en een liefdevolle valentijns avond is dan ook perfect. Ben je dus nog op zoek naar een lekkere rode wijn om een mooie avond compleet mee te maken lees dan vooral door.. 

Tip 1:
Linda van Aalten
Vreemde Druif 

Zlatan Babić – Kroatië | Primošten | 2010

Deze dieprode biologische wijn heeft aroma’s van bramen, bosfruit en is kruidig met een peperige afdronk. Het blauwe druivenras Babić wordt alleen in Kroatië verbouwd. Door de opbrengst laag te houden produceert Zlatan Otok kwaliteitswijn die warm houdt in de donkere dagen. Deze Babić uit 2010 is goed op dronk om samen met je geliefde van te genieten bij het haardvuur, of bijvoorbeeld tijdens een romantisch valentijnsdinertje in combinatie met lamsstoofpot of lasagna.

Zlatan

Tip 2:
Erica Bouwman
Grapeful BV

VUURBERG – RESERVE – 2008

De hellingen op de Helshoogte, een bergpas tussen Stellenbosch en de Franschhoek vallei, zijn zeer geschikt voor het verbouwen van druiven voor kwaliteitswijn. Het Zuid Afrikaanse klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw. De zon schijnt er volop, er zijn meer dan voldoende hellingen die een uitstekende ondergrond bezitten en de invloed van de Atlantische en Indische Oceaan zorgt voor een goed evenwicht tussen warmte en afkoeling. Jan van Riebeeck plantte in de 17e eeuw al de eerste wijnstokken in Zuid Afrika dus kunnen we spreken van een eeuwenoude traditie.

Naast het feit dat eeuwenoude wijnbedrijven een belangrijk deel van productie voor hun rekening nemen, zijn er de laatste jaren veel, vooral kleine, kwaliteitsgerichte, wijnbedrijfjes gestart. Voorbeeld hiervan is de Nederlander Sebastiaan Klaassen die enkele jaren geleden op de Helshoogte een paar hectaren wijngaard kocht en daar nu kostelijke wijnen maakt onder de naam Vuurberg.

In de neus is vooral het karakteristieke zwarte bessenfruit te ruiken en in de smaak komt dit mooi terug in harmonie met het romige vanille van eikenhoutrijping

Een fraai donkergekleurde rode wijn met veel rijp rood en zwart fruit. In de neus is vooral het karakteristieke zwarte bessenfruit te ruiken en in de smaak komt dit mooi terug in harmonie met het romige vanille van eikenhoutrijping. Een heerlijke rode wijn die fantastisch smaakt bij stevig rood vlees van de grill en bij krachtige wildgerechten.

Ik zie de dikke steak al voor me met deze wijn. Heel geconcentreerd, donker fruit, veel chocola, mooie bitters, teer, rokerig en toch ook heel zacht. Heeft ook fraaie en voldoende zuren. Alle ingrediënten voor een mooie romantische valentijnsavond met je lief.

vuurberg-reserve-2008-1

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.