Rode Wijn Tantra Monferrato DOC Rosso 2008 van Scrimaglio

Vandaag bespreken we de rode wijn tantra Monferrato DOC Rosso 2008 van Scrimaglio. Een hele mooie wijn gemaakt van de beroemde barbera druif.

 familienieuw

Wijnen van Familia Scrimaglio

In begin 1900 begon Francesco Scrimaglio zijn carrière als wijnboer en werd het wijhuis Scrimaglio geboren. In de jaren 1920 werd het door zijn zoon Peter overgenomen en voortgezet. Na de oorlog hebben de kleinkinderen Franco en Mario het bedrijf een nieuwe impuls gegeven en meer recent heeft Pier Giorgio (achterkleinkind van Francesco) ervoor gezorgd dat er meer bekendheid kwam. Door de opeenvolging van generaties is het mogelijk gebleken om een innovatief, dynamisch en solide bedrijf te bewerkstelligen en hiermee een belangrijke plaats in de wereld te veroveren voor Piemontese kwaliteitswijnen (met name rode wijn). Juist door een familie bedrijf te blijven heeft men de kwaliteit van de wijnproductie weten te waarborgen. Het beleid van Scrimaglio is gebaseerd op verbetering van milieu met betrekking tot veiligheid en wetgeving. En bescherming van het milieu te identificeren, ontwikkelen, implementeren en indien nodig de juiste operationele procedures te maximaliseren om de klanttevredenheid te waarborgen. Bij de familie Scrimaglio wil men de familietraditie van het produceren van kwaliteitswijnen respecteren en hoog in het vaandel houden. Het voortzetten van de familiegeschiedenis, historische gebeurtenissen, gekoppeld zijn aan de tradities en gebruiken van het land is kern van het bedrijf. Met gepaste trots, passie en toewijding zorgen voor een authentieke en onvervalste Monferrato wijnen en deze op een authentieke wijze produceren.

wijngaard

Wijnstreek Piemonte

Piemonte ligt in het noord westen van Italië met alleen DOC en DOCG classificaties met meer dan 53 duizend ha. beplant oppervlak, met wijngaarden in alle heuvelachtige gebieden, die het meest geschikt zijn voor de wijnbouw. De afgelopen jaren had men een lage productie per ha. Door middel van snoeien en uitdunnen van trossen is de kwaliteit sterk verbeterd en heeft de wijn ook meer bekendheid gekregen buiten Italië.

Druivenrassen die hier geteeld worden:

Barbera                34%

Muscat                 19,6%

Dolcetto               14,5%

Nebbiolo               7%

Overige druivenrassen zijn Cortese, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir. Van nebbiolo worden de prestigieuze wijnen als Barolo en Barbaresco DOCG gemaakt.

De wijnkelder van de Familie Scrimaglio

In de jaren 70 begonnen de kleinkinderen Franco en Mario als eerste in de provincie Asti met het bottelen van de wijnen. Dit zorgt voor een nieuwe impuls en zo worden de DOC en DOCG wijnen op de buitenlandse markt gebracht (Zwitserland, Duitsland, USA, Canada, Engeland, Japan, Thailand enz.). Dit zorgt voor een uitbreiding van 18.300 m2, uitgerust met de meest geavanceerde technologieën, waaronder een temperatuur gecontroleerd pakhuis dat ongeveer 200.000 flessen op constante temperatuur van 14/160 C kan bewaren. De familie Scrimaglio produceren veel verschillende soorten wijn, Rode klassieke wijnen zoals Barolo, Barbera, Barbaresco, verschillende Barbera d’asti en Tantra Monferrato. Witte wijnen en rose’s maar ook spumante, dessertwijnen en Grappa’s.

Vandaag proeven we de rode wijn Tantra Monferrato DOC Rosso 2008, maar wat proeven we als we deze wijn drinken:

Deze wijn is gemaakt van de Barbera druif en Cabernet Sauvignon. Heeft een rood paarse kleur. Heeft een geparfumeerde neus een zachte volle smaak met mint en donker fruit, hout, kruidig, drop. Heeft een mooie balans en een lange afdronk. In Nederland is deze wijn te koop bij de Sligro voor een prijs van € 18, –

 

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.