Rode Wijn Sangre de Toro 2010

Sangre de Toro - TorresBack to basic… Met het drinken van deze wijn -jarenlang geleden- ging mijn prille wijnliefhebbershartje sneller kloppen. Van mijn favoriete Spaanse wijnhuis Torres komt deze Sangre de Toro 2010.

Op dit wijnblog schrijf ik regelmatig lovende woorden over het wijnhuis Torres. Waarom Torres mijn favoriete Spaanse wijnhuis is? Dat lees je hier en foto’s van mijn bezoek aan dit wijnhuis vind je hier.

 

Sangre de Toro 2010

Deze Sangre de Toro 2010 kreeg ik onlangs van een goede vriendin. Jaren geleden deed ze mij deze al eens cadeau. Nadat ik het bericht kreeg toegelaten te zijn tot de Vinologenopleiding van de Wijnacadmie, nam zij deze ‘good old Sangre de Toro’ voor mij mee. De wijn waar het allemaal mee begon. Terug naar de basis…

De rode Sangre de Toro en witte Viña Sol waren jarenlang de lijnen aan de de onderkant van het Torres assortiment. Inmiddels zijn deze een plaatsje opgeschoven en is hiervoor de Viña Brava-lijn in de plaats gekomen.

Sangre de Toro 2010Vanavond voor ‘old times sake’ deze Sangre de Toro 2010 opengetrokken. Het bloed van de stier. Deze wijn werd in 1954 door Torres op de markt gebracht. De meeste Spaanse rode wijn in die tijd, was licht van kleur. Torres kwam met deze donkerrode wijn wat als een vernieuwing voor de Spaanse wijnproductie werd gezien. En nog steeds worden zij als pioniers in de wijnwereld gezien. Maar wat zit er nu in het glas?

Deze Sangre de Toro 2010 is gemaakt van de Spaanse druivensoorten garnacha tinta (65%) en cariñena (35%).

Wat proeven we ?

In het glas een diepe robijnrode kleur met een hint van oker. In de neus stuivende aroma’s van zwoel zwart fruit, bramen en specerijen, laurier.

In de mond komt het zwarte fruit terug, bramen, pruimen en ook bosbessen. Aangenaam zachte tannines. Een droge, mondvullende wijn. Sappig en vlezig.

Conclusie m.b.t. de Sangre de Toro 2010

Ik begrijp weer helemaal waarom ik jaren geleden zo viel voor deze Sangre de Toro. Voor de goedkopere wijnen die ik toen dronk, was dit een regelrechte topper. En nog steeds.

Waar kopen we de Sangre de Toro 2010

Je kunt de Sangre de Toro 2010 0nder andere kopen bij:

Gall&Gall voor 7,29

Meer lezen van Jeroen van Mierlo? Jeroen schreef ook:

Witte Wijn Chenin Blanc Longridge 2009
Beaujolais Primeur 2012
Welke wijnen zijn goede bewaarwijnen?
Perswijn Winterproeverij in Wassenaar
Rode Wijn Trus 2004
Rode wijn Bodegas Habla Solum 2010
Bezoek aan Wijnhoeve De Kleine Schorre

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.