Rode Wijn Primitivo di Manduria van C1000

Rode Wijn Primitivo di Manduria - Puglia streekDeze feestdagen proeven we natuurlijk vooral feestelijke wijnen. Zo ook deze Primitivo di Manduria, een kenmerkende wijn uit het zuiden van Italië. De Primitivo di Manduria is een wijn uit Salento. Deze regio wordt ook wel de “hak van de laars” genoemd en ligt in de regio Puglia (Zuid-Italië).

Puglia is ideaal om je vakantie door te brengen. met als toeristische epicentrum het schiereiland Gargano. Hier liggen de bekende badplaatsen zoals Vieste, Peschici en Mattinata. De omgeving van de regio is naast de kust veelal dichtbebost. De belangrijkste kunststad van de regio is Lecce. Lecce is vooral beroemd om zijn barok. Kortom, de streek Puglia heeft behoorlijk wat te bieden voor een mooi vakantie en biedt uiteraard ook mooie wijnen.

De grond in Puglia is uitermate rijk aan kalk en ijzer wat goed is voor de smaak van je wijn. Samen met het warme, mediterrane klimaat schept dat een ideale omgeving voor de teelt van druiven. Puglia produceert van alle Italiaanse regio’s de meeste wijn. Pulgia onderscheidt zich van de andere wijngebieden door maar liefst 25  DOC-gebieden.

Primitivo di ManduriaWijn Italie

De Primitivo di Manduria  wordt gemaakt van de onbekende druif Primitivo. Dit druivenras is al zeer oud en heeft zijn oorsprong in de Balkan.  De Primitivo lijkt met name genetisch veel op de bekende en populaire Amerikaanse Zinfandel (Californië). Beide druivenrassen vinden hun oorsprong in het Kroatische druivenras Crljenak Kastelianski. De wijn Primitivo di Manduria is gemaakt van 100% Primitivo druiven. Verder is de wijn vernoemd naar de gelijknamige gemeente Manduria in de provincie Tarente, Puglia. De Primitivo druif kun je twee maal per jaar oogsten en de eerste oogst noemt men de ….primi.

Wat proeven we?

De fles weegt al behoorlijk zwaar, veel zwaarder dan bijvoorbeeld de franse flessen. De primitivo staat bekend als een wat zwaarder type. Een heerlijke zoetfluwelen kersensmaak met frambozen. Verder licht kruidig (peper) en mooie tannines. Een smaakvolle wijn dus en een goede keuze voor de afgelopen kerstdagen.

Conclusie m.b.t. Primitivo di ManduriaWijnfles

Ik ben zeer enthousiast over deze wijn en het is dus een aanrader. Wij betaalden bij de C1000 7,49 wat echt niet duur is als je kijkt naar de kwaliteit. Ik ben heerlijk tevreden met deze koop en mijn disgenoten ook.

7 Reacties
 1. Deze wijn is idd prima, en 7,50 is echt een koopje. Wel een wijn om bij te eten, door het rest zoetje ook prima met choco desserts te combineren.
  Gr. Martin
  NoNoNsense! Wijn Advies & Diensten

 2. waar is deze heerlijke wijn nog meer te koop.
  ik werk bij C1000 maar deze is met uitzondering van de kerstperiode niet te bestellen bij ons.
  ik wil wel deze en geen andere primitivo.

 3. Die is een paar weken geleden weer bij C1000 geweest. Ik heb gelijk 2 dozen gekocht. Ik heb gelukkig nog 2 flessen voor de feestdagen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.