Rode wijn Pinino Rosso di Montalcino 2009

rode wijn wijnhuis pinino

Wijnhuis Pinino is ontstaan door een aparte samenstelling. Hannes en Andrea Gamon woonde in het Vorarlberg. Andreas heeft vele jaren in het bedrijfsleven als consultant voor de mode-industrie gewerkt en het uitvoeren van de werkzaamheden tussen Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Max Hernandez komt uit een familie van wijnmakers uit Spanje. Max is weer terug bij zijn wortels, zijn vrouw heeft talent en technische kennis om samen met oenoloog Dr. Paul Vaggagini mooie wijnen te produceren. De vriendschap tussen beide families kwam tot stand door jarenlange samenwerking op het gebied van kleding, wat heeft geleid tot een succesvol modemerk in Duitsland, Zwitserland en Nederland. Enkele jaren geleden is het bedrijf verkocht.

In 1874 werd de boerderij Pinino gebouwd en in 1950 werd het bedrijf Pinino wijn als eerste wijngaard voor de producenten van Brunello di Montalcino geregistreerd.

In 2004 namen Hannes en Andrea Gamon en Max en Silvia Hernandez de wijnmakerij over met als doelstelling het produceren van wijnen van hoge kwaliteit.

rode wijn pinino landschap

De lijnen Pinino en Cupio van Brunello en Rossi di Montalcino zijn van klassieke kwaliteit op basis van oudering op eiken vaten  20 tot 30 hl. De lijn is geïnspireerd op een moderne manier van wijn produceren, waarbij de wijn door de combinatie van kleine vaten en kwaliteit van wijn een zeer speciale mix krijgt.

De wijnmakerij Pinino produceert momenteel 3 wijnen te weten: Pinino, Cupio en Clandestino die elk als Brunello en Rossi di Montalcino te verkrijgen zijn. De wijnen verschillen in ontwikkeling en zijn daardoor ook anders van smaak.

De Pinino en Cupio worden op Sloveens eiken vaten tot rijping gebracht. Clandestino wijnen, ook wel bekend als Rossi en Brunello di Motalcino rijpen op Frans eiken dit is een combinatie van traditie en moderne wijze. De Pinino is geproduceerd om de zintuigen te prikkelen en om te genieten van de smaken van de wijn, maar ook de geuren en kleuren van Italië.

De wijngaard is 16ha groot en aangeplant met de sangiovese druif. De druiven worden met de hand geplukt.

rode wijn pinino vaten

rode wijn pinino wijngaard

Rode wijn Pinino Rosso di Montalcino 2009

De wijn die we nu gaan proeven, is de Pinino Rossi di Montalcino. De Pinino Rossi di Montalcino wordt gemaakt van 100% sangiovese druif. De wijn kan 2 jaar na de oogst al gedronken worden. De Pinino Rossi di Montalcino is harmonieus, elegant en kruidig, is vol fruitig en romig in de mond. De wijn kan bij veel gerechten worden geschonken, maar ook zonder gerecht is het een heerlijke wijn.

 Waar kopen we de rode wijn Pinino Rosso di Montalcino 2009

Deze wijn is in Nederland te koop bij de Makro en in België via www.pastabasta.be of telefoon 032.475632036 en via www.vivino.com

De prijs is ± € 20,-

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.