Rode Wijn Lopez Cristobal Bagus 2009

Rode wijn Lopez Cristobal Bagus -Bodegas

Bodegas Lopez Christobal

In 1994 kreeg James Lopez de mogelijkheid zijn droom te verwezenlijken om een eigen wijnmakerij te creëren. Zijn vader kwam in 1930 terecht in het gebied Ribera del Duero van Santandar waar hij een boerderij begon. In 1980 ontstond de oorspronkelijke benaming van Ribera del Duero. Hij kreeg contact met de wijnwereld van dat gebied. In eerste instantie verkocht hij druiven aan andere wijnmakers, maar vond het tijd om een eigen felbegeerde wijn te gaan maken. Zo is de Bodegas Lopez Cristobal ontstaan (Lopez van James en Cristobal van zijn vrouw Lola). Hun zoon Gallus, heeft een cruciale steun gegeven aan het persoonlijke karakter van de wijnen.

Het familiebedrijf is gelegen in een unieke omgeving tussen de wijngaarden. Door de opstelling van de gebouwen geeft het een bijzondere uitstraling en schoonheid van het gebied.

Rode wijn Lopez Cristobal Bagus - wijngaardLopez Cristobal heeft 50 ha wijngaarden en de gemeente Roa de Duero. De wijngaarden zijn verdeeld in 9 verschillende percelen, wat bijdraagt aan de kwaliteit. Hiervan is 48% Tinta del Pais (Tempranillo), aangevuld met 2% Merlot en Albillo.

(Albillo is een neutrale druif en wordt voornamelijk in Ribera del Duero verbouwd. Door de glycerine die in de druif zit, krijgen droge witte wijnen een vrij zacht karakter. Bij roséwijnen worden ze toegevoegd om de wijnen lichter te maken.)

De bodem is, afhankelijk van het perceel, een combinatie van kalkhoudende en lemige klei die zorgt voor complexe wijnen.

Roa ligt in het hart van de Ribera del Duero en beschikt over de nieuwste technische middelen om een perfecte wijn te produceren.

Na 3 jaar werk en investeringen, kan de nieuwe faciliteit in gebruik worden genomen. Dit is de grootste structurele verandering sinds de oprichting van het wijnhuis. Er onstaan nieuwe ontvangstruimte voor de druiven, nieuwe productielokalen en een nieuwe manier van bottelen. Onder constante omstandigheden van vochtigheid en temperatuur krijgt de wijn zijn optimale kwaliteit. Op houten vaten worden ze 1 tot 3 jaar gerijpt op Franse eiken (60%) en Amerikaans eiken (40%). Zodra de periode van houtrijping voorbij is, en de wijn is geselecteerd, wordt de wijn gebotteld en opgeslagen in speciale kelders.

rode wijn Lopez Cristobal Bagus - tanks Rode wijn Lopez Cristobal Bagus - kelder wijnvaten

In 2010 zijn ze op 8 oktober gestart met oogsten en op 23 oktober was het klaar. Ondanks dat er in het begin veel regen was, heeft het weer zich gestabiliseerd en hebben ze dat jaar 25.000 kilo druiven kunnen plukken van optimale kwaliteit en een vintage wijn kunnen maken.

Zoals altijd worden de druiven met de hand geplukt en verzameld in dozen.

Vanaf het begin van de productie vallen ze al in de prijzen met het wijnen zowel nationaal als internationaal.

Ze produceren diverse soorten wijn zoals: Roble, Crianza, Reserva, Bagus, Sellecion

Rode wijn Lopez Cristobal Bagus 2009 - flesVandaag bespreken we de rode wijn Lopez Cristobal Bagus 2009

Het is een rode wijn gemaakt van 100% Tempranillo, de wijnstokken zijn 85 jaar oud en deze rode wijn heeft een alcoholpercentage van van 14%.

De wijn heeft een kersenkleur met paarse tonen, is elegant en complex en heeft krachtige aroma’s van rijp fruit, kruiden, chocolade. Deze rode wijn is een vlezige wijn met complexe aroma’s.

De rode wijn Lopez Cristobal Bagus 2009  is te koop bij de Sligro voor ± € 25,-, maar ook via internet te bestellen.

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.