Rode wijn LingeRood Regent Speciale 2009

Rode wijn LingeRood Regent Speciale 2009Vorige week beloofde ik dat ik dit weekend de LingeRood Regent Speciale 2009 zou gaan proeven. En belofte maakt schuld dus we hebben de LingeRood Regent Speciale 2009 van het Betuws Wijndomein dit weekend inderdaad geproefd.

De LingeRood Regent Speciale 2009 is dus afkomstig van het Betuws Wijndomein, gelegen in het hart van de Betuwe, nabij Buren en Erichem. Het Betuws Wijndomein is vorig jaar meerdere malen in de prijzen gevallen met hun wijnen. Zo ook met deze LingeRood Regent Speciale 2009. Tijdens de Nederlandse Wijnkeuring in september 2012 in september 2012 won deze wijn een zilveren medaille en ook bij onze Oosterburen werd deze wijn met een zilveren en een gouden medaille beloond. De verwachtingen van deze wijn zijn dan ook hoog.

Rode wijn LingeRood Regent Speciale 2009

Goed wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Betuws Wijndomein
Wijnjaar: 2009
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
Druiven: Regent
Alcohol: 13,5%
Land: Nederland
Regio: Betuwe, Gelderland

LingeRood Regent Speciale 2009 - druifDe druif Regent

De wijn is gemaakt van 100% Regent druiven. De Regent is een redelijk nieuw Duits druivenras, die erg geschikt is voor de wijnbouw in Nederland. De Regent druif is dan ook één van de belangrijkste druivensoorten op de Nederlandse wijngaarden, omdat de mate van resistentie van deze druif redelijk tot goed is tegen de echte en de valse meeldauwschimmel.  Dit druivenras geeft kleine tot middelgrote blauwe druiven aan kleine tot middelgrote compacte druiventrossen. Vanaf eind september rijpen deze druiven en geven een zoete en kruidige smaak.

Wat proeven we?

De wijn heeft een mooie paars-rode kleur en geurt lekker naar rood bosfruit, vanille en ook ruik je iets houtigs. De wijn voelt licht stroef in de mond door de tannine, maar dat vind ik persoonlijk erg lekker. De wijn heeft veel body en structuur. De geur van de wijn wordt waargemaakt in de smaak van de wijn. Ook in de wijn proef je lekker rood bosfruit, vanille en hout. De afdronk is mooi en lang.

LingeRood-speciale-2009-kleinConclusie m.b.t LingeRood Regent Speciale 2009

Een mooie en lekkere wijn, niet om zomaar weg te slobberen, maar een wijn om van te genieten.

Waar kopen we de LingeRood Regent Speciale 2009?

Natuurlijk kun je de LingeRood Regent Speciale 2009 op de wijngaard zelf kopen. De wijngaard is elke zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. En als je er dan toch bent, neem dan gelijk een kijkje op de wijngaard. Op zaterdagmiddag is er, bij voldoende animo, ook een rondleiding over de wijngaard. Altijd leuk om te doen. De wijngaard vind je aan de Burenswal 5, 4117 GC  in Erichem.

Maar je kunt de wijn ook gewoon online bestellen bij:

De Nederlandse Wijnwinkel – € 13.95

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.