Rode wijn Grecantico Salento Rosso 2010

ROde wijn proefnotitie - Apulie Italie

De rode wijn Grecantico Salento Rosso 2010 kwam ik tegen tijdens mijn vakantie in Zuid-Italië waar ik verschillende wijnboeren bezocht en aangenaam verrast was toen ik bij het wijnhuis van Michele Calo deze prachtige Grecantico Salento Rosso uit 2010 mocht proeven. Het is werkelijk een prachtig glas rode wijn!

Wat staat er op het etiket van de Roe Wijn Grecantico Salento Rosso?

Goed we gaan proeven! Wat staat er op het etiket van de fles van deze rode wijn?

Rode wijn Grecantico 2010 Michele CaloNaam: Grecantico Salento Rosso 2010
Wijnhuis: Michele Calo
Land: Italië
Regio: Puglia –  Salento
Druiven: Negroamaro 80%, primitivo 20%
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 750 ml
Kleur: Rood (Robijn rood)
Smaak: Vol, krachtig en rond van smaak met een lange afdronk
Lekker bij: Vlees met mediterrane smaakmakers als knoflook en kruiden, pasta gerechten en stevige witvis

Wijnhuis Michele Calo

Het wijnhuis van Michele Calo ligt in het oude hart van Salento. Michele Calo werkt enkel met de karakteristieke druivenrassen zoals Negroamaro en Primitivo . Hiermee behaalt hij geweldige resultaten; hij haalt het optimale uit “de terroir”. Daarbij wordt hij geholpen door een van de bekendere oenologen van Italië, Dr. Giuseppe Bassi.

De oogst van 2013 bij wijnhuis Michele Calo

De Negroamaro

De Negroamaro druif komt met name voor in de regio Apulië. Van deze druif worden mooie rosé en rode wijnen gemaakt die lang bewaard kunnen worden. De druif is stabiel en goed bestand tegen ziektes, kan goed tegen droogte en geeft kwaliteitswijnen. De wijnen zijn robijnrood van kleur, fruitig en hebben in de afdronk een aangenaam bittertje.

Wat proeven we?

In de geur ruik je aroma’s van rijp fruit (bessen, kersen en pruimen) maar ook iets kruidigs. De smaak van deze rode wijn is krachtig en “warm”, met een zoetige aanzet, maar de wijn is droog en fris van smaak. Het fruit komt terug en in de lange afdronk zit er een kenmerkend maar aangenaam bittertje in.

Conclusies rode wijn Grecantico Salento Rosso 2010

Ik sta versteld, voor 7.95 is dit mijn favoriete wijn van het moment. De wijn is fruitig, kruidig en rond! Was niet heel erg bekend met de druif negroamare maar hij maakt zijn omschrijving meer dan waard! Pure verrassing in het glas. Echt een mooie rode wijn gemaakt door een traditionele Italiaanse wijnmaker. Wederom een verrassing van WijnVoornu.nl

Waar kopen we deze rode wijn Grecantico Salento Rosso 2010?

Deze rode wijn Grecantico Salento Rosso 2010 is te verkrijgen bij:

www.WijnVoornu.nl à 7,95

 

Enhanced by Zemanta
1 Reactie
  1. Hi, ik heb een fles van deze wijn gekregen van 2012. Hij is inderdaad lekker, maar de kleur is een beetje bruin en de wijn is troebel. Hoort dat, of heb ik de pech dat ik een fles heb gehad die niet meer goed is?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.