Rode wijn Clos de Portal – Gotes del Priorat 2011

Rode Wijn Portal de CLos - Priorat wijngaardenMijn schoonvader houdt wel van wijn, meer van een mooie Schotse single-malt whiskey op zijn tijd, maar een goede, rode wijn kan hij zeker ook waarderen. Afgelopen weekend togen wij naar het Hoge Noorden, alwaar mijn schoonvader op het Groningse platteland in een mooie boerderij woont. Natuurlijk hadden we een lekkere (althans dat moesten we nog even afwachten) rode wijn meegenomen: De Clos de Portal – Gotes del Priorat 2011, gemaakt van de druivensoorten Carignan en Grenache Noir

De Gotes del Priorat werden in 2008 toegevoegd aan het assortiment van het wijnhuis Priorat Portal.

Wijnhuis Priorat Portal

In 2001 koopt Alfrede Arribas, een architect uit Barcelona het wijngoed Mas del Portal, gelegen in Priorat, ten zuiden van Barcelona. Arribas koopt het wijngoed met idee om er grote, beroemde wijnen te maken en investeert dan ook eerst tijd en geld in zowel de wijnkelder als de wijngaarden. De eerste, gebottelde oogst is in 2007 en is gelijk van goede kwaliteit.

Arribas werkt samen met Ricard Rofes. Rofes was eerder de wijnmaker bij de coöperatieve vereniging van El Masroig, waar hij Les Sortes tot een merk van internationale erkenning maakte. Rofes beschikt over een enorme kennis van het gebied en is een expert in de carignan.

Het landgoed is 40 hectare groot, maar 15 hectare wordt echt voor de wijnbouw gebruikt. De wijngaard is vooral aangeplant met Grenach en Carignan, maar ook de Syrah en Cabernet zijn aangeplant.Er wordt op dit wijngoed volledig organisch gewerkt.

Rode wijn Gotes del Priorat 2011 - flesRode wijn Clos de Portal – Gotes del Priorat 2011

Goed, het is tijd om te gaan proeven.  Wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken!

Wijnhuis: Portal del Priorat
Wijnjaar: 2011
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
Druiven:  Carignan, Grenache
Land: Spanje
Regio:  Catalonie – Priorat
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 17o Celsius

De wijn wordt nog 11maanden gerijpt op eikenhouten vaten.

Wat proeven we?

Deze rode wijn heeft een rood-paarse kleur en ruikt naar (zwarte bessen, bosfruit) fruit en iets houtigs. De wijn is fris, vol en rijk van smaak en de tannines zijn aanwezig, maar niet overheersend.

Conclusie m.b.t. de rode wijn Clos de Portal – Gotes del Priorat 2011

Een lekkere volle wijn met de smaak van fruit , hout en mooie tannine. Eigenlijk zoals ik een rode wijn erg graag heb. Wij aten er een lekker stoofschotel bij en dat is zeker aan te raden.

Waar kopen we de rode wijn  Clos de Portal – Gotes del Priorat 2011?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.