Rode Wijn Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010

rode wijn proeven abrruzo Enige tijd geleden kondigde ik al aan dat ik de Rode wijn Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 zou gaan proeven, maar dat was er tot dusver niet van gekomen, maar afgelopen weekend ging de eindelijk de kurk van de Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 en hebben we deze lekkere rode wijn geproefd.

De Rode wijn Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010

De Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 is afkomstig uit de wijnstreek d’Abruzzo (Abruzzen), die gelegen is in zuidelijk centraal Italië. Deze Eó Montepulciano d’Abruzzo is geproduceerd door het wijnhuis Moro Wines, die ook de o-zo bekende en lekkere Collefrisio wijnen (zie de huidige nummer 17 van onze Rode Wijn Top 20) heeft geproduceerd.

Aan het hoofd van Moro Wines staan de wijnmakers Antonio Patricelli en Amadeo de Luca, die na een aantal jaren voor de plaatselijke cooperaties gewerkt te hebben, in 2007 besloten om samen een eigen bedrijf te beginnen. Met behulp van hun families doen zij dit nu al een aantal jaren. De heren beschikken over drie verschillende wijngaarden (op verschillende locaties) die samen een oppervlakte hebben van 55 hectare. Het grootste gedeelte van deze wijngaarden is beplant met de druivenrassen  Montepulciano en Trebbiano(80%), maar ook de Pecorino en Falanghina druiven zijn op de wijngaarden te vinden.

Deze rode wijn Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 is gemaakt van de Montepulciano druif en is geheel biologisch.

Goed, tijd om te gaan proeven. Wat staat er verder allemaal op de fles?

Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010Wijnhuis: Moro Wines
Wijnjaar: 2010
Flesinhoud: 75cl
Soort: Rode wijn
Druiven: Montepulciano
Alcohol: 14 %
Land: Italië
Regio: d’Abruzzo

Wat proeven we?

Deze wijn heeft een mooie dieprode kleur en geurt lekker naar rijpe kersen en kruiden. De wijn is vol van smaak en heeft een mooie, zachte afdronk, waarbij je de kruidigheid van de wijn heerlijk proeft. Ja, ik ben enthousiast over deze wijn en deze Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010 heeft de verwachting, die ik had, zeer zeker waargemaakt.

Deze wijn is (inderdaad) erg lekker bij runderstoofpot en harde kazen.

Waar koop je de Rode Wijn Eó Montepulciano d’Abruzzo 2010?

Deze rode wijn is te koop bij:

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.