Rode wijn Domaine Baldy 2010 – Proefnotititie

Corbieres - Rode wijn Domaine Baldy 2010

Om eerlijk te zijn, heb ik deze rode wijn ontdekt, omdat ik op zoek was naar een goedkoop wijntje :-). Dacht dus ook aan een leuk huiswijntje… echter het tegendeel is waar, het gaat hier om een typische Cabernet Sauvignon. Het leuke aan deze rode wijn vind ik ook dat hij biologisch gemaakt is en het “Éco attitude” keurmerk draagt. Doordat de wijn biologisch gemaakt is, ontstaan er soms wijnsteenkristallen onder aan de kurk. Wijnsteen is meestal een teken dat het om een kwaliteitswijn gaat die tijdens de vinificatie niet intensief behandeld is. Het is mogelijk om de vorming van wijnsteen tegen te gaan door filtering. Maar zo’n ingrijpende filtering kan een slechte invloed op de smaak hebben.

Rode wijn Domaine Baldy 2010Rode Wijn Domaine Baldy 2010  – Wat staat er op het etiket?

Goed, het is tijd om te gaan proeven. Wat staat er allemaal op de fles? Het is wel handig om te weten wat je gaat drinken.

Naam: Baldy
Wijnhuis: Domaine Baldy
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc
Druiven: Cabernet Sauvignon
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 750 ml
Kleur: Helder, robijn rood
Smaak: Krachtig en vol van smaak, kruidig en heel fruitig met aangename tannines.
Lekker bij: Rood vlees, stoverijen en mediterraanse keuken.

Wijnhuis Domaine Baldy

Sinds 1605 is de familie Fabre al wijnmaker in de Corbières. Al 14 generaties is de familie onderdeel van de geschiedenis van de Languedoc wijnbouw. Louis Fabre en zijn zusters staan aan het hoofd van een familie erfenis van 300 hectare wijngaarden die behoren tot de beste wijngaarden van de Corbières en de Pays d’Oc.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon staat bekend om zijn wijnen met kracht en diepe kleur, met veel tannines. Kan lang rijpen en dan een grote complexiteit bereiken.

Wat proeven we?

Deze rode wijn heeft behoorlijk wat tannine en veel zwart fruit in zijn geur en smaak, kortom een typische Franse Cabernet Sauvignon. Verder heeft de wijn een goede balans tussen het zwarte fruit en het kruidige aroma wat hem fruitig en tegelijker tijd soepel maakt.

Conclusie m.b.t de Rode wijn Domaine Baldy 2010

Voor 5,95 is dit mijn huiswijn van 2014!!!

Waar kopen we deze rode wijn?

WijnVoorNu.nl à 5,95

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.