Rode Wijn de Anura 2010

anura 2010 zuid-afrikaWe wagen ons maar eens aan de Anura 2010 van Albert Heijn. Tja, ik durf het best te zeggen; ik ben niet zo’n grote fan van onze grootgrutter. Dat heeft te maken dat ik iedere keer het gevoel krijg dat het met name om de centjes gaat en niet om kwaliteit of een mooi product. Albert Heijn is niet de juiste ambassadeur van de godendrank die wijn kan zijn. Wel jammer, want bijna alle vrouwen die boodschappen doen bij de Albert Heijn kopen daar hun wijn. Kun je na gaan als je dan ook mooie kwaliteitswijn aanbiedt. Goed, we hebben dus een Anura van Albert Heijn opengetrokken.

De Anura komt uit Zuid-Afrika en wel uit Simonsberg, gelegen tussen Stellenbosch en Paarl. De familie Bouma maakt als sinds 1989 wijn in Simonsberg. Ze hebben ongeveer 150 hectare aan wijnland aan de voet van deze Simonsberg. De familie heeft een passie voor rode wijn en hebben verschillende druiven zoals Mourvedre, Petit Verdot, Grenache, Pinot Noir, Sangvinese en Malbec op hun land.

En de wijnen van de familie Bouma doen het goed, want ze hebben verschillende prijzen gewonnen met hun wijn (oa Reserve Merlot). We hebben dus een behoorlijke professionele wijnboer hier.

Wat proeven we?

Een smaakvolle wijn met tannines en donker fruit. Lekker de smaak van merlot en mooi rond. Makkelijk en toegankelijk qua smaak. Geen lange afdronk. De wijn ruikt ietwat zoetig (vleugje) en naar rijp fruit.

Anura 2010Conclusie m.b.t. Rode Wijn de Anura 2010

Geen slechte wijn. Een aanrader voor de AH shopper. Gewoon meenemen en in je karretje gooien. Prima voor deze donkere dagen en lekker bij geitenkaas of brie of bij een lekkere steak. Het is niet de goedkooptste wijn bij de Albert Heijn, maar juist één van de duurdere wijnen en dat maakt de wijn minder interessant. Hij komt bijvoorbeeld qua kwaliteit en smaak niet in de buurt van een Luis Canas. Jammer, deze wijn is geen misser, maar zeker ook geen topper.

Waar kopen we Rode Wijn de Anura 2010

Albert Heijn €9,14 (in de langloopbonus €7,76)

2 Reacties
  1. De Anura Merlot 2010 van AH (South Africa) vinden wij super lekker. Van een goede lieve en dankbare buur gekregen voor het maken van foto’s voor haar 65 verjaardagsfeest……
    De wijn heeft een hele lekkere afdronk en vraagt naar meer…..hahahaha
    Liefs uit Nijverdal

  2. In Nederland heeft Anura een fanclub – zie Facebook – . Deze fanclub is een initiatief van Anura liefhebbers die de winery bezochten en 2 x per jaar een proeverij met het hogere segment van het Anura assortiment organiseert, waarna de wijn wordt geïmporteerd. Ook lid worden van de fanclub kan. Neem contact op met fran@anura.co.za Proost!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.