Radar test vanavond rode wijn uit de Côtes du Rhône

rode wijn cotes du rhone

(Noot Redactie: De uitkomst van de proeverij van rode wijn uit de Côtes du Rhône van Radar vind je hier)

In de uitzending van vanavond (20.30 uur  op Nederland 1) gaat Radar rode wijn testen. Naast de rode wijntest gaat Radar op pad om kijkers met een dringend probleem nog snel voor de Kerst te helpen, zodat deze mensen zorgeloos de feestdagen ingaan. Radar biedt de helpende hand aan mensen die te maken hebben met een langlopend probleem dat niet opgelost lijkt te kunnen worden of die lang gekoesterde wens die maar niet in vervulling gaat. Met deze All you need is Radar, heeft Radar de kerststemming al goed te pakken.

Ook zal in de uitzending bekend worden gemaakt wie de Loden Leeuw, de prijs voor de Meest Irritante Tv-Commercial van het jaar in ontvangst mag nemen. De Nederlandse Energie Maatschappij, Simpel, Specsavers, SIRE en Zalando zijn hier onder andere voor genomineerd. En last but not least zal ook worden bekendgemaakt wie is verkozen tot de Meest Irritante BN’er in een Tv-Commercial. In deze categorie zijn de kanshebbers Patricia Paay, Cas Jansen & Jack Wouterse, Jörgen Raymann, Winston Gerschtanowitz en Tatjana.

Testen rode wijn

De rode wijn die Radar gaat testen is afkomstig uit de Côtes du Rhône. De rode wijntest bestaat uit het proeven van acht verschillende flessen rode wijn uit de Côtes du Rhône. De prijzen van de flessen rode wijn varieren van  2,50 tot ongeveer 16 euro. De rode wijn zal geproefd gaan worden door twee verschillende panels. Een panel bestaat uit deskundigen en het andere panel bestaat uit consumenten. De grote vraag die hier een rol speelt is of de panels het verschil kunnen proeven tussen de goedkoopste en duurste wijn en natuurlijk zal er duidelijk worden welke fles rode wijn het lekkerste is.

Al eerder dit jaar werd in het tv-programma Radar Nederlandse rode wijn en Nederlandse witte wijn getest. In deze uitzending (klik hier voor de uitzending over witte wijn en hier voor de uitzending over rode wijn ) worden zowel 4 rode als 4 witte wijnen uit Nederland gestest door René van Heusen (wijnschrijver) Jacques Roos (wijnhandelaar) en Roy Pelgrim (sommelier van het jaar).

wijngebied - Radar test vanavond rode wijn uit de Côtes du RhôneCôtes du Rhône

De Côtes du Rhône is de oudst wijnstreek in Frankrijk. De wijngeschiedenis van dit gebied gaat terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier in dit gebied al aan wijnbouw deden. De Côtes du Rhône is gelegen in het zuid-oosten van Frankrijk en wordt in het zuiden begrensd door Avignon en in het noorden door Vienne. Het zuidelijke gedeelte van de Côtes du Rhône neemt het grootste gedeelte van de wijnproductie van haar rekening, zo’n 80%.

De Côtes du Rhône strekt zich als lange en smalle strook uit langs de oevers van de Rhône. Hierdoor komt het dat de wijnen uit de  Côtes du Rhône zo sterk van elkaar kunnen verschillen in kleur, smaak en productiewijze. De verscheidenheid aan druiven is in deze regio dan ook groot. Van Syrah tot Marsanne en van Grenache tot Picpoul; er worden ontzettend veel verschillende druivensoorten in deze regio aangeplant en gebruikt voor de productie van de Côtes du Rhône-wijnen.

‘Radar’, maandag 17 december om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.