Rode Wijn Chateau Lagrange Saint Juliën 2007, 3e Cru Classé

Chateau lagrangeDe Chateau Lagrange 2007 is deze week aan de beurt. De Chateau Lagrange Saint Juliën 2007 is afkomstig van Chateau Lagrange.

Geschiedenis van Chateau Lagrange

Chateau Lagrange brengt al wijn op de markt sinds 1631. In 1824 was de totale productie 120 vaten. In 1842 wordt er een drainage systeem aangelegd in de wijngaarden en wordt de productie vergroot naar 300 vaten.
In 1855 wordt het chateau bekroond met de 3e cru classé status tijdens de classificatie van de bordeauxwijnen.
In 1983 wordt het chateau opgekocht door de Japanse groep Suntory. De wijngaard heeft dan een oppervlakte van 157 ha. Marcel Ducasse wordt aangetrokken en heeft tot 2007 het domein volledig geherstructureerd waarna het wordt overgenomen door Bruno Eynard.
De stokken die in 1985 geplant zijn leveren sinds een aantal jaar prachtig fruit en hiermee is het chateau weer terug in vorm en produceert al weer jaren fantastische wijnen.

De wijngaard van Chateau Lagrange:

De wijngaard ligt in Noord Zuid Saint Juliën. De bodem is van zand, klei en ijzersteen. Van de 157 ha eigendom is 115 ha aangeplant als wijngaard. De assemblage van de wijn bestaat uit: 62% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot en 6% Petit Verdot.

De wijn wordt volgens traditionele vinificatie uitgevoerd in RVS tanks en beheerd door een systeem van thermoregulatie. De capaciteit van ± 10.000 hl. wordt in tanks van 66 tot 220 hl. opgeslaan. De fermentatie varieert van 15 tot 25 dagen, afhankelijk van de evolutie van tannine.

2011 was een zeer warm en droog jaar in april, mei en juni. In de zomer veel lagere temperaturen, wat heeft gezorgd voor een vroege oogstperiode. Men begon met oogsten op 15 september en eindigde op 26 september.

Waar is de Chateau Lagrange te koop?

De Chateau Lagrange uit het jaar 2010 is te koop bij Collaris (Franklinstraat 1, 6003 DK Weert).  Als omschrijving krijgt deze wijn: Donker bessenfruit aroma’s en subtiele minerale tonen. Medium body met tonen van vanille, een lichte toast en wederom het donker bessenfruit. Stevige maar zachte tannine. Een fantastische Saint Juliën met en enorm potentieel van een van de meest constante producenten van de afgelopen jaren.

Parker beoordeelde de wijn tussen 89-92 punten. (zie ook de Wijncourant van Wijnhandel Colaris)

Wat proef je als je Chateau Lagrange 2007 Troisieme Cru Classé drinkt?

Als je deze wijn drinkt, ruik je warm rood fruit, kruidig, houttonen en koffie. In de smaak komt het rood fruit weer mooi terug, maar ook de kruiden, koffie en tabak. Alles bij elkaar een mooi glas om lekker te drinken bij rood vlees.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.