Rode wijn Château Clarke

Proefnotitie rode wijn - Chateau ClarkeOp de proeftafel de rode wijn Château Clarke – Baron Edmond de Rothschild 2007. Deze mooie rode wijn komt uit Frankrijk. Om precies te zijn uit de regio Listrac-Médoc een subregio van Bordeaux.

Château Clarke

De naam Rothschild is een bekende naam in de wijnwereld. Al in de 17e eeuw duikt deze naam in de wijnwereld op. In 1973 koopt Edmond (Adolphe) de Rothschild het totaal vervallen Château Clarke, waar op dat moment niemand een stuiver wilde geven. Toch had dit Château in de 18e eeuw een uitstekende reputatie, die Edmond de Rothschild in ere wilde herstellen.

De geschiedenis van Château Clarke gaat terug naar de 12e eeuw. Monniken plantte dan de eerste wijnstokken aan en het domein met de naam “Les Granges” is geboren. De naam Clarke dateert uit de 17e eeuw als de Ierse familie het Château koopt en de 54 hectare die de wijngaard groot is opnieuw laat beplanten. Ook liet deze Ierse familie de gebouwen en kelder herstellen en wordt er gewerkt met de (dan) modernste nieuwe technieken. Wat overigens vandaag de dag niet veranderd is.

Tegenwoordig is het Château in handen van zijn zoon Baron Benjamin de Rothschild. Dit is een mooi voorbeeld wat het gebied Listrac te bieden heeft.

Proefnotitie rode wijn - Chateau ClarkeWat staat er op het etiket?

Het is tijd om te proeven, maar niet zonder eerst op het etiket te hebben gekeken. Wat staat er op het etiket?

Wijnhuis Château Clarke
Wijnsoort Rood
Oogstjaar 2009
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Appellatie / District Listrac-Médoc AOC
Druif Cabernet Sauvignon (48%),
Merlot (42%),
Cabernet Franc (8%),
Petit Verdot (2%)
Inhoud 0.75
Alcoholpercentage 14.00

Château Clarke – Baron Edmond de Rothschild 2007; wat proeven we?

2007 Bordeaux! Mooie dieprode kleur met een beetje verkleuring aan de rand. Je blijft aan de wijn ruiken. Iedere keer komen er weer andere geuren naar boven. Een complexe wijn die je blijft verbazen met geuren van rood fruit, kruidigheid en natuurlijk de houtrijping. In de smaak vinden we de beginnende ontwikkelingstonen van tabak en kruiden. Hij heeft een goede balans tussen de zuren en aanwezige tannine. Ook hier proeven we mooi rood fruit.

Conclusie m.b.t. de rode wijn Château Clarke – Baron Edmond de Rothschild 2007

Clarke behoort ongetwijfeld tot de beste Listrac’s en is een diepkleurige, extractrijke wijn, met in de neus tonen van kersen en pruimen met een hint van mokka en chocolade. De smaak is intens met veel (zwart) fruit, volle body met rijpe tannine in de lange fris smakende finale.

Waar kun je deze rode wijn Château Clarke – Baron Edmond de Rothschild 2007 kopen?

Deze mooie rode wijn uit de Bordeaux is te verkrijgen bij Grapeful.nl à € 31,50. Deze wijn vind je hier….

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.