Rode wijn Bodegas Habla Solum 2010

Deze Bodegas Habla Solum 2010 is afkomstig van de Spaanse Bodegas Habla. Deze Solum 2010 is een ‘Vino de la tierra de Extremadura’. We hebben hier dus te maken met een landwijn, of een ‘Vin de Pays’ zoals ze dat in Frankrijk noemen. Dat klinkt eenvoudig, maar zou dat ook zo zijn?

Bodegas Habla Solum 2010

Bodegas Habla Solum 2010

De donkere fles heeft een strak, eenvoudig etiket en draagt enkel de naam van de wijn. Solum… De drie puntjes doen vermoeden dat er nog meer komt, of dat er nog iets achter deze naam schuil gaat. Maar het gaat juist wat er ónder de naam schuil gaat… De naam Solum is een verwijzing naar de ondergrond van wijngaarden; de bodem waarop de druiven groeien en de invloed die de bodem heeft op de druiven en de smaak van de wijn.

De Bodegas Habla Solum 2010 is gemaakt van de druivenrassen temperanillo (20%), syrah (35%) en cabernet sauvignon (45%). Na een houtrijping van ruim 12 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten is deze wijn gebotteld.

In het glas zien we een heldere, diepe robijnrode kleur. De kleur is fonkelend en heeft een bovengemiddelde kleurintensiteit. Na het walsen vormen er zich grote bogen in het glas, lange ‘tranen’ wat duidt op een hoge viscositeit van de wijn.

In de neus een zuiver, fris en bovengemiddeld aroma. Zwart fruit, zoethout, en specerijen als zwarte peper, kruidnagel en wat laurier.

In de mond in eerste instantie een zachte, volle en stevige wijn. Daarna ontwikkelt de wijn zich verder tot een volle, warme en krachtige rode wijn. Smaken van zwart fruit, dikke rijpe kersen en wat krentjes,  Ook hier proef je de specerijen en het zoethout weer terug.

Tot slot een lange afdronk, waarin de warme specerijen heerlijk blijven hangen.

Deze Solum 2010 is vol, krachtig en tegelijkertijd zacht. De wijn is mooi in balans en heeft aangename zachte tannines. Deze Solum 2010 heeft een bovengemiddelde smaakintensiteit en biedt je veel, heel veel wijn voor deze prijs.

Deze wijn is te verkrijgen bij  Los Sueños de Lo Capitán.

Meer lezen van Jeroen van Mierlo? Jeroen schreef ook:

Geschonken en gedronken – Wijnen uit Zuid-Afrika
Bezoekje aan Wijnhoeve De Kleine Schorre
Bezoekje aan Wijnhoeve De Kleine Schorre

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.