Rode Wijn Barolo 2007, Cascina Bongiovanni

Barolo

Barolo,…net als Robert Parker zijn wij ook enthousiast over deze erg mooie Barolo. En Piemonte is dus volgens ons de wijnplek waar de grootste en mooiste wijnen van Italië vandaan komen. Namen als Barolo, Barbaresco zijn echt de namen van Koningswijnen. Barolo is één van de meest bekende Italiaanse wijnen in de wereld en misschien wel de meest lekkere. Alleen jammer van die nogal forse prijs :-(.

De Wijnstreek heeft dan ook de DOCG aanduiding. De Barolo die wij deze keer hebben geproefd, is van wijnmaker David Mozzone. Op de slechts 2 hectare grote wijngaard maakt hij deze Barolo van 30 jaar oude stokken.  Na de gisting volgt er een rijping (van minimaal 2 jaar) op kleine eikenhouten Franse vaten. De bekende Nebbiolo druiven geven de wijn een zeer geconcentreerde smaak.

De meeste wijnkenners weten dat Barolo een dorpje in Italië is en tevens de naam van de wijn. Het gebied bestaat uit 11 gemeenten met ongeveer 1.400 hectare aan wijngaarden (ter vergelijking: de Bordeaux streek beslaat ca 100.000 ha). Binnen het gebied hebben slechts 5 gemeenten erkende goede wijngrond: La Morra, Barolo, Serralunga d’Alba, Monforte d’Alba en Castiglione Falletto.

Wijn BaroloWat proeven we?

Het is een mooie donkerrode wijn. Het is een intense en complexe wijn met qua smaak donkerrood fruit, eikenhout en kruidigheid. Frisse en lange afdronk.

Conclusie m.b.t. Barolo 2007, Cascina Bongiovanni

Echt een heerlijke wijn die je zeker nog jaren kan bewaren. Het kost wat centen, maar dan heb je ook een hele mooie fles in de kast voor speciale gelegenheden. Lekker één keer per jaar tijdens een diner met vrienden deze fles open trekken. Eigenlijk een fles voor de feestdagen; persoonlijk is het voor mij een wijn voor de kerstdagen.

Waar kopen we deze prachtige wijn?

Driebergenwijn : meer weten klik hier 

Margaret Winesmeer weten klik hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.