Rioja-Rally; Wijn en auto’s

Rioja Rally - Noord-Spanje een schitterende natuurKronkelige kustwegen, bossen, kleurrijke rotspartijen, hoogvlaktes, kliffen, stuwmeren en natuurlijk wijngaarden… Je vindt het allemaal in het Rioja-gebied in Noord-Spanje. Bekend om de groenheid laat Noord-Spanje een andere kant zien dan het mediterrane Spanje. Dé plek om heerlijk rond te toeren met de auto om te genieten van de schitterende natuur van Spanje en te genieten van een heerlijk glas wijn op één van de Spaanse bodega’s, die je onderweg tegenkomt. Dat is waar het om draait tijdens de Rioja Rally Spanje van de Kasteelhoeve en Big7Tours. Maar ook als je niet zo’n wijnliefhebber bent, biedt de omgeving en de Spaanse cultuur een enorme belevenis.

Rioja Rally Spanje

De Rioja Rally Spanje loopt van Girona richting Bilbao en komt door het veelzijdige Rioja-gebied, waarbij je dagelijks met je eigen auto (die vanuit Nederland naar Spanje worden vervoerd) zo’n 250 tot 340 kilometer aflegt in de ongerepte natuur van Spanje. Het Guggenheim, Spaanse wijngaarden, natuurreservaten; je rijdt er langs of kunt er een bezoek brengen tijdens deze Rioja Rally. De Rioja Rally gaat zondag 11 mei 2014 van start. Het is nog mogelijk om aan deze Rioja Rally mee te doen!

Het programma

(Op donderdag 8 mei worden ’s avonds de auto’s verzameld voor het vervoer naar Spanje).

Zondag 11 mei 2014

Vanaf vliegveld Eelde, Rotterdam of Schiphol vlieg je richting Spanje (vertrek: +/- 19.00 uur), waar je zo’n twee uur later op het vliegveld van Girona aankomt. Een taxi brengt je vervolgens naar het hotel, waar je auto al op de parkeerplaats staat.

Maandag 12 mei 2014

De eerste Rally-dag. Na het ontbijt en een uitgebreide briefing (over de routes, etc.) gaat de Rioja Rally van start. Langs een kronkelige kustweg, waarbij je vanaf honderden meters hoogte over de helblauwe zee uitkijkt, rijd je richting Blanes. Na de lunch in de oude vissershaven van Blanes, gaat de tour verder naar Bodega Castellriog, waar de familie Sabaté i Coca al zo’n vier generaties hun hart en ziel in het maken van wijn heeft gelegd. Een bezoek aan deze bodega staat dan natuurlijk ook op het programma.

Rioja Rally - mooie natuur van Noord-Spanje

Dinsdag 13 mei

Op de tweede dag van de Rioja Rally staat een bezoek aan Bodega de Muller op het programma. Na de lunch op deze bodega gaat de Rally verder naar Lleida, waar boven op de berg in de stad het eeuwenoude klooster, Monastrie Sue Vella, ligt. De nacht wordt door gebracht in een oude abdij in Balaquer.

Woensdag 14 mei 2014

Eén van de mooiste ritten van de Rioja Rally staat voor deze dag op de planning. Van Balaquer naar Huesca; de wijnroute Somontano, die je door een indrukwekkende natuur voert. Langs schitterende colletjes en prachtige hellingen vol met wijngaarden brengt de route je naar het eindpunt van deze tourdag. Je slaapt die nacht in een hotel, dat middenin een natuurreservaat gelegen is en waar de nachten adembenemend stil zijn, op de krekels en de klok van het dorpskerkje na.

Donderdag 15 mei 2014

Vandaag worden er geen kilometer gemaakt. In het natuurreservaat (onder andere een gierenpost) en de nabije omgeving (werelderfgoed dorp Alquazar, Huesca of Zaragoza) is het puur genieten. Wijnliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Bodega Enate, maar een dag relaxen aan het zwembad is natuurlijk ook een optie. Deze dag is helemaal zelf in te vullen.

Vrijdag 16 mei 2014

Via de imposante en indrukwekkende rotspartijen van Mallos de Riglos vertrekt de Rioja Rally richting het westen, het Rioja-wijngebied in. La Rioja is een van de belangrijkste wijnstreken van Europa. De Ebro en de Río Oja (waaraan de streek zijn naam dankt) stromen door deze regio en zorgen voor een vruchtbare bodem voor de vele wijngaarden in deze streek. Eindpunt van deze dag is Laquardia, een autovrij dorp met schitterende, smalle wandelstraatjes.

Rioja Rally - Guggenheim, GierenpostZaterdag 17 mei 2014

Van Laquardia gaat de reis verder naar Orduña, wat tevens de ommekeer is van de Rally. Na Orduña zal de rally weer richting het oosten gaan. In Orduña verblijf je in een omgebouwd grenskantoor van Baskenland, waar jarenlang monniken hebben gebouw. Het grenskantoor is nu omgebouwd tot een Spa-hotel. Vanaf Orduña is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Bilbao (Guggenheim), maar een dag vertoeven in de Spa zelf kan ook.

Zondag 18 mei 2014

Vandaag rijd je het hart van het Rioja-gebied in, waarbij een bezoek aan Bodega Aldeanueva de Ebro natuurlijk niet kan ontbreken. Eindbestemming van de rally is Jaca, een bekend Spaans skioord gelegen aan de zuidkant van de Pyreneeën. Deze dag worden ook de meeste kilometers gemaakt.

Maandag 19 mei 2014

Vanuit Jaca gaat de rit naar Terradets, gelegen aan een prachtig stuwmeer. Na de vele kilometers van de zondag, nu een kleinere afstand.

Dinsdag 20 mei 2014

De laatste Rioja Rally-dag. Via de Coll de Negro rijd je naar Puiqcerda, aan de Franse grens en vervolgens door naar Girona, waar de laatste nacht zal worden doorgebracht.

Woensdag 21 mei

Het vliegtuig wacht… De Rioja Rally is ten einde en je vliegt in de ochtend weer terug naar Nederland.

Donderdag 22 mei

Ook de auto’s zijn weer in Nederland en kunnen worden opgehaald.

Praktische informatie Rioja Rally

Wat: Rioja Rally

Wanneer: Zondag 11 mei tot en met woensdag 21 mei 2014

Kosten: € 1.185, – p.p. voor hotel en ontbijt, vliegtickets, etc. Kosten auto: € 785,-* (afhankelijk van de afm. auto, opgaaf wordt vooraf gespecificeerd, incl. de parkeerkosten bij de hotels). Wil je liever zelf heen of terug rijden dan is dat mogelijk en wordt het een en ander verrekend.

De Rioja Rally wordt begeleid door Harry Boermans, vinoloog en gastheer van de Kasteelhoeve en een reisleider van Big7Tours. In het najaar zal er ook weer een Rally worden georganiseerd.

Meer informatie over de Rioja Rally vind je op:

Rioja Rally de route
De Rioja Rally – In negen dagen door het Rioja gebied langs kronkelige kustwegen, schitterende wijngaarden en de prachtige Noord-Spaanse natuur.

 

 

 

 

 

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.